Grgo Jelavic/24sata

SUMNJIČAVOST PREMA NULAMA: Muratti dobila 0 glasova na izborima, a zna ljude koji su glasali za nju!

Autor: T. P.

Ispada da sama za sebe nije glasali ni Olga Muratti, ako je vjerovati statistici na stranicama DIP-a. No - i nije baš tako!

Iako se pravim izbornim gubitnicima smatraju stranke koje su prošle lošije od očekivanog, izbornim gubitnicima s nešto drugačijim prizvukom proglasiti bi se mogli i kandidati koji nisu dobili niti jedan jedini glas. Takvih je kandidata u cijeloj Hrvatskoj nekoliko, no nije li pomalo neobično da nisu glasali ni sami za sebe te da baš nitko iz njihove obitelji nije glasao za njih?

Naime, u prvoj izbornoj jedinici bez glasova su ostali Željko Landikušić i Zemira Štajner s koalicijske liste Hrvatska braniteljska pučka stranka – Braniteljsko domoljubna stranka Hrvatske. U drugoj izbornoj jedinici nula glasova dobila je Marsela Komarić iz koalicije Hrvatske braniteljske pučke stranke i Hrvatske stranke reda, a u šestoj jedinici Zdenka Japuš, također iz HBPS-a.

U sedmoj jedinici nijedan glas nije dobio Marko Bogdan s koalicijske liste Hrvatski laburisti – Hrvatska radnička stranka, kao ni Jasmin Plašćak iz stranke Vidik.

Ispada da sama za sebe nije glasali ni Olga Muratti, ako je vjerovati statistici na stranicama DIP-a. Novinari dubrovnikneta.hr-a nazvali su je kako bi provjerili “zašto nije glasala ni sama za sebe” te su saznali da to nije bio slučaj, već je očito nešto sasvim drugo “u igri” koja se krije od očiju javnosti:

“Primijetila sam i sama tu nelogičnost na biračkom mjestu na kojemu glasamo i ja i moja obitelj, a onda sam postala sumnjičava i prema nulama na još nekim biračkim mjestima. Obratila sam se Državnom izbornom povjerenstvu i zatražila obrazloženje, te provjeru biračkih spiskova i rezultate glasovanja. Tim više, što sam u razgovoru s poznatima iz biračkih odbora, saznala kako sam i na tim mjestima dobila povjerenje određenog broja naših sugrađana, iako precizne brojke ne bih navodila”, izjavila je Olga Muratti za spomenuti portal.

Dodala je i da će, nakon što stigne odgovor iz Državnog izbornog povjerenstva, o svemu izvijestiti javnost.

O nelogičnostima tijekom proteklih izbora dnevno.hr već je pisao, a hoće li se “muljaža” razbistriti zahvaljujući ovom slučaju – živi bili pa vidjeli!

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.