Screenshot / Youtube

SUKOB PODOLNJAKA I SINČIĆA: ‘Kojim ste novcem financirali jumbo plakate?’

Autor: dnevno.hr

Puhovski je izjavio kako je u Hrvatskoj došlo do masovnog prijezira spram političara i političarki te da to ugrožava demokraciju.

Gosti emisije Otvoreno u ponedjeljak su bili potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, predsjednik Živog zida Ivan Sinčić, politički analitičar Žarko Puhovski i novinarka Iva Puljić- Šego,  a raspravljalo se o tome hoćee li stranke ostati bez svih sredstava ako ne pristanu na ultimatum Mosta da im se smanji proračunski novac.

Robert Podolnjak rekao je da je Most imao politički dogovor s HDZ-om da bude izglasan novi model financiranja političkih stranaka. “To je jedna od mnogih malih reformi koje smo htjeli provesti, u ovom trenutku činilo se da je ta dohvatljiva, da je ona realno moguća još u ovom mandatu”, rekao je i dodao da  to nije nikakav demagoški trik ili ucjena.

“Mislim da je sad riječ o jednoj predkampanji gdje Most inzistira na stvarima koje zvuče vrlo populistički, rekla je Iva Puljić- Šego i podjetila kako se Most, između ostalog, zalagao i za smanjenje plaća saborskim zastupnicima.

Ivan Sinčić je najprije prokomentirao unutarnje sukobe u Živom zidu i rekao kako je to napravljena konstrukcija od koje se on sada mora braniti. U nastavku je kazao da podržava inicijativu Mosta da se smanje sredstva za političke stranke te je, kako kaže, tražio da se strankama daje pet puta manje novca. Gdje god možemo, tu damo. Odrekao sam se sam dijela svoje plaće, rekao je Ivan Sinčić.

Podolnjak se nadovezao: Ja se sjećam da u mojoj izbornoj jedinici Most nije imao niti jedan jumbo plakat, vi ste ih imali barem 50. Kojim novcem ste to mogli financirati? Očito ste dosta trošili u izbornoj kampanji.

Na kraju emisije  Puhovski je izjavio kako je u Hrvatskoj došlo do masovnog prijezira spram političara i političarki te da to ugrožava demokraciju.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.