Goran Stanzl/PIXSELL

Šuica: ‘Hrvatska ne želi biti vanjska granica EU-a’

Autor: dnevno.hr

"Vrlo sam sretna što smo zadržali mainstream u Hrvatskoj, kao što imamo i mainstream ovdje u EP-u i što nismo podlegli nikakvom populizmu", kazala je.

Zastupnica HDZ-a u Europskom parlamentu Dubravka Šuica kazala je u Studiju HRT-a 4 da je ponosna što je Andrej Plenković postao hrvatski premijer. Elegantno je protekla primopredaja vlasti, kazala je Šuica.

“Zadovoljna sam i što je gospodin Plenković, čini mi se, utro nešto malo drugačiji put hrvatskoj politici. Čuli ste i ministra vanjskih poslova Ivu Davora Stiera koji je jutros rekao da hitno trebamo europeizirati, ali je pri tom mislio na jugoistok Europe i pomoći našim susjednim zemljama da konačno i one postanu članice Europske unije sukladno kriterijima. Ne želimo nikako biti vanjska granica EU-a. To je poruka dana. Želimo da se vanjska granica EU-a pomakne prema istoku”, kazala je između ostalog Dubravka Šuica.

“Vrlo sam sretna što smo zadržali mainstream u Hrvatskoj, kao što imamo i mainstream ovdje u EP-u i što nismo podlegli nikakvom populizmu. Bilo je intencija da se podlegne populizmu i u Hrvatskoj, ali i u samoj našoj stranci. Ja se nadam, da će se to, na čelu s našim premijerom Plenkovićem usmjeriti u pravom smjeru. Populizam nikom dobra nije donio”, izjavila je Šuica.

Autor: dnevno.hr