Patrik Macek/PIXSELL

Šuica demantirala da se protivi minimalnoj plaći i regulaciji rodiljnog dopusta

Autor: dnevno.hr

Zastupnica Šuica nije sudjelovala u radu nikakve radne skupine za izradu amandmana, a posebice imajući na umu da je Klub zastupnika EPP-a zauzeo stav da nacionalne delegacije mogu glasati prema svojim preferencijama

Zastupnica Europskog parlamenta Dubravka Šuica izričito se ograđuje od današnjih medijskih natpisa „Šuica protiv minimalne plaće i regulacije rodiljnog dopusta“ i žali što je niti jedan medij nije kontaktirao niti s njom razgovarao o ovome izvješću.

Zastupnica Šuica naglašava da je glasovanje o ovome izvješću na dnevnom redu tek u četvrtak te da ga kani podržati u izvornom obliku, kako je to izglasano na matičnom odboru. Naime, zastupnica Dubravka Šuica nije punopravna niti zamjenska članica Odbora za Zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta koji je glavni Odbor za izvješće Europski stup socijalnih prava izvjestiteljice Marie Joao Rodrigues.

Nadalje, kao zamjenska članica Odbora za prava žena i jednakost spolova zastupnica Šuica nije sudjelovala na konačnom glasovanju mišljenja koje je ovaj Odbor dao Odboru za Zapošljavanje i socijalna pitanja  29. studenog 2016.godine. Zastupnica Šuica nije sudjelovala u radu nikakve radne skupine za izradu amandmana, a posebice imajući na umu da je Klub zastupnika EPP-a zauzeo stav da nacionalne delegacije mogu glasati prema svojim preferencijama.

Iako je socijalna politika u nadležnosti država članica Europske unije, te poštujući princip supsidijarnosti – zastupnica Dubravka Šuica kao zamjenska članica Odbora za prava žena i jednakost spolova zalaže se za jednaka prava žena i muškaraca na radnome mjestu kao i za veća prava žena na porodiljnom dopustu.  Također, u svim svojim istupima i aktivnostima zalaže se za so

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.