Patrik Macek/PIXSELL

SUDAC IH PRIJAVIO ZBOG REKETA! Z1 televizija: Kolakušića obradili smo profesionalno

Autor: dnevno.hr

O prilogu očitovala se Z1 televizija

“Svaku implikaciju da je Z1 televizija korištena u svrhu bilo kakve nečasne radnje, kakva ‘medijski reket’ zasigurno jest, u potpunosti poričemo i smatramo napadom na istraživačko novinarstvo i grubo kršenje prava na slobodu izražavanja i slobodu medija, koja predstavlja jednu od temeljnih osnova demokratskog društva koje se temelji na pluralizmu, toleranciji i slobodoumnosti”, naglasila je u posebnom priopćenju glavna urednica Z1 televizije Mirela Matković, reagirajući na službeni dopis Mislava Kolakušića, suca Trgovačkog suda, koji je slučaj stečaja Solidum prijavio DORH-u.

Podsjetimo, Kolakušić je prijavio da su tvrtke Pevec (inače vlasnica Z1 televizije) i Kostko (koju vodi sin Željka Žužića, vlasnika Soliduma) oštetile vjerovnike stečajnog dužnika TC Solidum d.o.o. u stečaju, za iznos od 28 milijuna kuna.

Samo dan prije na televiziji Z1, koju je nedavno kupio Pevec, emitiran je “ekskluzivni prilog” o sucu Kolakušiću u kojem se problematizira upravo slučaj stečaja Soliduma te se tvrdi kako je sudac Kolakušić namjerno otezao stečaj Žužićeve tvrtke.

“Postoje suci koje obožava ljevica, koje promiču lijevi mediji i kojima su puna usta ‘poštenja’, a kad ono – dovodi ih se u vezu s omiljenim Mesićevim tajkunima”, najavio je prilog u svojoj emisiji Velimir Bujanec.

IMAMO DOKUMENT: Sudac KOLAKUŠIĆ USKOK-u prijavio Pevec i Solidum zbog REKETA!

U prilogu je objavljeno da su odluke suca Kolakušića išle na štetu vjerovnika, a dodatno su pojačane izjavama bivšeg ministra financija Slavka Linića i bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića.




Sudac Kolakušić zaključio je da se čini vrlo vjerojatnim da je Pevec stekao vlasništvo televizije Z1 upravo iz razloga da bi medijskim reketom izbjegao namirenje nastale štete vjerovnicima stečajnog dužnika TC Solidum.

O prilogu očitovala se Z1 televizija.

“Uvažavajući vladavinu prava i potrebu povjerenja građana u sudove, Z1 televizija u konkretnom je slučaju vodila računa da kritika ne prijeđe određenu granicu te istu reportažu zasnovala na informacijama prikupljenim od javnih institucija, iz javno dostupnih podataka, relevantnih i stručnih sugovornika, građana i drugih medija”, stoji u objavi Z1 televizije koja naglašava da će i dalje objavljivati vjerodostojne informacije od javnog interesa u skladu s pravilima novinarske struke i etike i pozitivnim propisima Republike Hrvatske.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.