Zeljko Lukunic/PIXSELL

Studenti FFZG-a pozivaju na okupljanje: Nastavlja se gušenje demokratskih procedura

Autor: dnevno.hr

"Tako na sjednicu Fakultetskog vijeća u petak, 14. listopada, studentski predstavnici ponovno nisu pozvani, a Senat na takvo krnje Vijeće Filozofskog fakulteta u komičnoj maniri apelira da se suzdrži od donošenja odluka važnih za studente sve dok se ne izaberu novi studentski predstavnici", navode studenti.

Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu na svojim je Facebook stranicama upozorio da novi dekan Željko Holjevac i dalje izvršava odluke bivšeg dekana Vlatka Previšića.

Na Facebooku su upozorili da studenti i dalje nemaju pristup Fakultetskom vijeću.

“Nastavlja se gušenje demokratskih procedura na Filozofskom fakultetu: iako je velika većina pročelnika odsjeka v.d. dekana Željku Holjevcu izrazila mišljenje kako Fakultetsko vijeće bez studenata nije Vijeće i kako je najmanje što se u ovakvoj situaciji može učiniti to da se stare studentske predstavnike vrati u Vijeće, v.d. i dalje poslušno izvršava nelegalne odluke Senata i rektora Damira Borasa, baš kao i njegov prethodnik Vlatko Previšić.

Tako na sjednicu Fakultetskog vijeća u petak, 14. listopada, studentski predstavnici ponovno nisu pozvani, a Senat na takvo krnje Vijeće Filozofskog fakulteta u komičnoj maniri apelira da se suzdrži od donošenja odluka važnih za studente sve dok se ne izaberu novi studentski predstavnici. Pritom je važno napomenuti da se već provode neke odluke koje Fakultetsko vijeće uopće nije potvrdilo, a niti je o njima raspravljalo (npr. odluka o naplati studentskih školarina i participacija koja je potpuno fiktivna bez odobrenja Vijeća).

Stoga se pozivaju svi studenti da se okupe u petak u pola 11 ispred vijećnice na Filozofskom fakultetu i da pokažu kako ne pristaju na daljnje gušenje procedura demokratskog odlučivanja, u kojemu svoj glas moraju imati i studenti. Vidimo se!”, navodi se u objavi.

Autor: dnevno.hr