screenshot/Nova TV

Stručnjak za terorizam komentirao napad u Francuskoj te progovorio o sigurnosti Hrvatske!

Autor: T. P.

Prema mišljenju ovog stručnjaka, Hrvatska je sigurna zemlja i nadležne službe rade svoj posao.

Gost Dnevnika Nove TV bio je stručnjak za terorizam Tonći Prodan koji je prokomentirao napad u francuskoj Nici, kao i sigurnosnu razinu u Hrvatskoj. O samom mjestu na kojem se napad dogodio i sredstvu, odnosno kamionu, Prodan je rekao:

“Prijevozna sredstva su se i dosad koristila u svrhu počinjenja terorističkih akata, tako da to u tom smislu nije nešto novo. Za Francusku je nešto novo jer je ovo prvi put rezultiralo velikim brojem ljudskih žrtava pa je u tom smislu to nova situacija za Francusku. U svakom slučaju, radilo se o području u kojem je pješačka zona i broj žrtava je mogao biti daleko veći. Da li se tu može govoriti o određenim propustima policijskih i sigurnosnih snaga Francuske, o tome bi se moglo razgovarati, jer bi u takvim zonama trebali postojati određeni blokadni punktovi, koji bi trebali prevenirati, odnosno profiltrirati potencijalne počinitelje terorističkih akata”, smatra Prodan koji se osvrnuo i na neslužbenu informaciju o tome da je napadač prošao policijsku kontrolu jer im je navodno rekao da prodaje sladoled.

“To je možda istina, da se doista radilo o dostavljaču hrane, no sigurnosne snage svejedno moraju raditi profilaciju tih kadrova i moraju raditi rutinske kontrole sadržaja, odnosno teretnog prostora tih kamiona i vozača, odnosno njihovu profilaciju”, rekao je ovaj stručnjak za terorizam koji smatra da je Hrvatska sigurna zemlja:

“Hrvatska je članica zapadne alijanse, članica NATO saveza i po tom osnovu pripada tom krugu zapadnih zemalja. No, ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi Hrvatska postala metom terorističkih napada, a s druge strane mislim da možemo poručiti našim gostima i našim državljanima, da hrvatske policijske i sigurnosne službe rade svoj posao i da su kod nas sigurni”, zaključio je Tonći Prodan za Novu TV.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.