Damir Spehar/PIXSELL

Štromar: Što je s sufinanciranjem prijevoza srednjoškolaca, nema ga u Vladinom programu?!

Autor: T. P.

Župan je novoj Vladi zaželio puno uspjeha i sreće u radu na korist svih građana Republike Hrvatske, ali je ukazao i na jedan detalj.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar uputio je čestitke novoizabranom Predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću i svim ministrima te je izrazio nadu kako će se predloženi program ostvariti. Ono, što zabrinjava župana Štromara je izostavljanje sufinanciranog prijevoza srednjoškolaca u predstavljenom Vladinom programu.

– Pohvaljujem namjeru, odnosno odluku o subvencioniranju prijevoza studenata, kao i odluku o besplatnom studiranju za redovite studente na javnim visokim učilištima, ali ne znam zašto se nigdje ne spominje sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca za koji se mi oduvijek zalažemo i koji našim učenicima te njihovim roditeljima  jako puno znaći. Ove godine smo se upravo mi nakon niza apela, pritisaka i molbi izborili kada je tadašnji ministar Šustar htio ukinuti besplatni prijevoz, a sada se opet ta odluka nigdje ne spominje. To me zabrinjava. Vjerujte mi, nećemo dozvoliti da se ikad više ponovi uskraćivanje učenicima jeftinijeg prijevoza jer svi moraju imati jednake šanse, bilo da žive u Varaždinu, Bednji, Ludbregu ili Malom Bukovcu – istaknuo je župan te dodao kako će po predmetnom pitanju kontaktirati i predsjednika Vlade te resornog ministra.

Župan je novoj Vladi zaželio puno uspjeha i sreće u radu na korist svih građana Republike Hrvatske.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.