Patrik Macek/PIXSELL

Štromar: ‘HNS neće opstruirati rad u Saboru, bit ćemo razumna oporba’

Autor: dnevno.hr

Odlučno je odbacio kritike da je HNS klijentelistička stranka koja u podjeli fotelja uvijek dobije mnogo više nego što joj objektivno po broju osvojenih glasova pripada.

Zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar gostovao je u Studiju 4 gdje je poručio da je jako zadovoljen izbornim rezultatom.

“Dobili smo više preferencijalnih glasova nego prije godinu dana, izlazak je bio mnogo manji, a dobili smo 8-9 posto više nego prošlog puta. To znači da smo dobro radili, da smo objasnili ljudima da imamo kvalitetne ljude i dobru organizaciju i da smo kvalitetna stranka”, kazao je.

Nije htio komentirati odluku HSS-a da podupre HDZ. Rekao je da je to unutrašnje pitanje stranke, da u toj stranci ima problema i da stranku treba ustabiliti i sačuvati.
Štromar je uvjeren da će HDZ i Most uskoro sastaviti vladu sigurno. HDZ će koristiti neke druge stranke da bi učvrstilo svoj položaj i da Most ne može mnogo uvjetovati, no vladu će sastaviti sigurno. Kako i koliko će dugo funkcionirati, to nitko ne zna, rekao je.

Štromar je komentirao i medijske spekulacije o mogućoj HNS-ovoj potpori Plenkoviću u slučaju da HDZ podupre Anku Mrak-Taritaš u utrci za gradonačelnicu Zagreba. To je bila pogrešna interpretacija predsjednika stranke Vrdoljaka, to je krivo preneseno, demantirano je, kaže. “Jučer se sastalo predsjedništvo stranke, odlučili smo da u vladu ne idemo. Bit ćemo kvalitetna i konstruktivna opozicija koja će raditi za dobrobit građana i gospodarstva. Imamo rješenja, predlažemo zakone u Sabor, neki će biti prihvaćeni, neki neće, mi ćemo raditi za građane”, poručuje Štromar.

Odlučno je odbacio kritike da je HNS klijentelistička stranka koja u podjeli fotelja uvijek dobije mnogo više nego što joj objektivno po broju osvojenih glasova pripada. Kod sastavljanja prošle vlade prvi smo rekli da nećemo biti u vladi, nismo prihvatili fotelje, nismo bili klijentelisti, znali smo da vlada neće biti stabilna i nećemo moći provesti programe koje imamo. I sada, prvi smo rekli da ne idemo u tu vladu iako smo mogli tražiti ministarstva. Želimo raditi kao oporba u Saboru, objasnio je.

Najavio je da će njegova stranka podržati svaki razuman prijedlog i Mosta i HDZ-a, da neće opstruirati rad u Saboru, nego će biti razumna i konstruktivna oporba.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.