STRAVIČNO! Pogledajte što je sve Provjereno otkrilo o osobi koja se predstavlja kao žena

Autor: Dnevno.hr

Uništio je nekoliko obitelji koje je sustavno maltretirao. Obitelji koje su tražile spas i zaštitu sustava, međutim svima agonija još uvijek traje.

Nakon priče o čovjeku koji se predstavlja kao žena i zavodi starije muškarce redakciji Provjerenog javio se detektiv koji ga je pratio jer je njegovog klijenta optužio za silovanje i tu obitelj, kao i obitelj pokojnog Alojzija Cesara, također uništio. Bivši policajac i sam je pisao kaznene prijave protiv njega pa je otkrio kako Tito Gubić manipulira pravosudnim sustavom.

Čovjek koji je zlostavljao djecu, tjerao čovjeka s intelektualnim poteškoćama da prosi, uništio nekoliko obitelji, prevario na stotine ljudi i desetke institucija sve ovo vrijeme – nije sjedio iza rešetaka. Tko će za to odgovarati?

U 11 dana Tito Gubić, koji se predstavlja kao žena, sa psihički nestabilnim starcem potpisao je ugovor o doživotnom uzdržavanju. A potom sklopio ugovor o životnom partnerstvu, sat vremena prije no što je starac završio u bolnici, u komi. Smrt je brzo nastupila, a Tito Gubić je postao vlasnik trokatnice u zagrebačkoj Dubravi i legalni nasljednik s obitelji pokojnika Alojzija Cesara.

‘Utvrđene su razlike koje nesumnjivo upućuju na zaključak da Alojzije Cesar nije potpisnik spornih potpisa na ugovor o doživotnom uzdržavanju. Ispisani puno bolje i dinamičnije nego što bi to mogao Alozije Cesar 2016. Godine’, rekao je grafolog Zvonimir Ćorić.

‘Tko god je iznio lažnu izjavu, nasladit ću mu se krvi’

To je potaknulo Ivanu Zdravku Josipu Radoš odnosno Tita Gubića da nam se obrati i traži da dođemo po izjavu. Dočekao nas je na ulici ispred, kako kaže, svoje kuće. ”Svako tko je god iznio lažnu izjavu ja ću mu se nasladit krvi! To jasno sam rekla i pred policijom”, rekao je Tito.

To je bio početak susreta, potrajalo je to još 15-ak minuta ispred kuće. S obzirom da nas je zvao jer sve što govori, tvrdi, može potkrijepiti dokumentima zatražila sam ga da nam ih pokaže, ali to se nije dogodilo.

Ime Tito Gubić, a sada i ovo novo žensko ime, dobro je poznato policiji i to u različitim gradovima. Najpoznatiji je u Bjelovaru gdje ga je privatni detektiv upoznao još dok je radio kao policajac.




Kaže sve je počelo kada se Tito Gubić razveo od svoje žene.

”On je dobio skrbništvo i tu je krenulo da ostvaruje financijska sredstva od tijela državne uprave i jednostavno nije morao raditi, nije morao zarađivati novac, živio je od tih socijalnih pomoći i naknada koje je temeljem djece ostvario”, ispričao je detektiv Pasco.

I naravno da mu je s obzirom da je imao troje djece grad omogućio stambeni prostor i plaćene režije, što je on maksimalno zlorabio.




Tjerao djecu da prose

Govori nam detektiv, svoju djecu je tjerao da prose. Pa čak dogovorio prodaju svoje maloljetne kćeri osobi s intelektualnim poteškoćama. No što ga god pitamo što se njemu stavlja na teret. On odbacuje.

”Njemu su ukinuta ta sredstva, stan mu više nije dodijeljen na korištenje, on je morao izaći iz tog stana, ali prema mojim saznanjima on taj stan i dalje koristi jer ima ključ ulaznih vrata, a prema mojim saznanjima brava nije promijenjena na vratima. On dođe u Bjelovar jednostavno i stanuje i dalje u tom stanu”, kaže detektiv.

Stan je Grad Bjelovar vratio državnoj upravi za upravljanje imovinom. I tako samo proslijedio problem s kojim se nikome ne da uhvatiti u koštac. Malo kasnije u razgovoru s Titom to smo ga opet upitali, i za stan i za djecu. Ovako je izgledao razgovor:

– Je li istina da je Vama grad Bjelovar plaćao stan i režije?
– Slušajte ako to vi kažete da je istina pozdravite tu osobu i recite da mu sve želim iskrene čestitke od Milana Bandića i od mene.
– A jeste li tjerali svoju djecu da prose?
– Nikada moja djeca. E, e ja bih te sad mogla prebiti znaš kako!
– Pa pitam, tako su rekli, ja vas pitam?
– Smeće jedno neodgojeno. Smeće! Pu! Đubre!

Često mijenja adrese

Tito Gubić često mijenja adrese, a ima i dva imena – u svijetu birokracije odnosno papirologije – to je poprilična komplikacija. Ali i sporovi koji se trenutačno vode protiv njega vuku se godinama.

”On koristi blagodati razno razne, ispričavajući se na sudu koliko je meni poznato, sa razno raznim ispričnicama više manje su to za bolest ispričnice, gdje se on doslovno ne pojavljuje ni na jednom ročištu. Gotovo na ni na jednom ročištu koje je protiv njega”, rekao je detektiv.

Pa je tako na posljednjem ročištu koje je bilo zakazano za tužbu koju jeRenata Gredelj, kćer pokojnog Alojzija Cesara, pokrenula protiv njega dostavio ispričnicu kako je od 5. rujna pa sljedećih 45 dana na operaciji promjene spola u Beogradu! A mi smo ga snimili u Dubravi prošli tjedan. Ovaj je tjedan sam, kod javnog bilježnika ovjerio molbu da ga snimimo – u Zagrebu!

Ali on istom mjerom tuži druge ljude. ‘Istom mjerom tuži ljude i na ta ročišta evidentno dolazi svaki put. Kad želi ostvariti svoja prava on je uvijek prisutan i nikad nije bolestan, ali kada se vodi postupak protiv gospodina on nikad nije prisutan’, rekao je detektiv.

Brži od pravosudnog sustava
Očito nije teško biti brži od pravosudnog sustava i tako otezati sporove. Ako se njega pita – sve što mu se stavlja na teret počinila je neka druga osoba – ne on odnosno ona. A ako se pita Županijski su u Zagrebu na slobodi je jer: ”Ivana Zdravka Josipa Radoš (Tito Gubić) je dobio(la) poziv za 11.10.2016. od suca izvršenja radi uručenja rješenja o upućivanju na služenje kazne zatvora od 20 mjeseci po presudi Općinskog suda u Bjelovaru K-375/10. Dakle, on(a) je sada na slobodi dok se ne okonča postupak izvršenja koji se provodi po Zakonu o izvršavanju kazne zatvora.”

Prijeti svima – svjedocima, papirima, dokumentima… Ali od toga i pred našim kamerama se pokazalo kako ništa što on izgovori ne stoji! Upitali smo ga za posljednjeg čovjeka kojeg je imao u kući kojeg je na koncu policija vratila obitelji koja ga je tražila.

Odgovara da to nije istina.

Promijenio je ime, ali ne i spol. Iako se hvalio po Bjelovaru kako mu je HZZO platio tu operaciju.

Uništio je nekoliko obitelji koje je sustavno maltretirao. Obitelji koje su tražile spas i zaštitu sustava, međutim svima agonija još uvijek traje.

”Slušajte ovako recite svojim novinarima da manje pričaju i više da rade ono što je istina, tko je kriminal napravio u policiji. Kakvi su nam policija, kakav su nam sustav ministarstva, ministarstva pravosuđa da ne bi bilo ovakvih prljavih poslova”, rekao je Tito.

Sve je sam rekao i sustavu se smije u lice. S debelim dosjeom, jedan čovjek s dva imena.

Cijelu priču pročitajte ovdje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.