Zarko Basic/PIXSELL

Stranka ‘Projekt Domovina’ Željke Markić iznjela preporuku za glasanje!

Autor: Dnevno.hr

Markić je predložila glasanje za MOST-ove i razne desne kandidate. Iz stranke HDZ preporučila je jedino tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića u II. izbornoj jedinici.

Stranka Željke Markić “Projekt Domovina” neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore, ali su se obratili svojim simpatizerima i dali preporuku za koga glasati na predstojećim parlamentarnim izborima.

Markić je tako predložila glasanje za MOST-ove i razne desne kandidate. Iz stranke HDZ preporučila je jedino tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića u II. izbornoj jedinici.

“U želji da približimo i istaknemo neke od kvalitetnih kandidata za Hrvatski sabor, Projekt Domovina iznosi preporuku za glasovanje u svakoj izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore 11. rujna 2016. godine”, navode u priopćenju.

“U ime obitelji i Projekt Domovina su predložili bolji izborni sustav s tri preferencijalna glasa i bez cenzusa (referendumska inicijativa „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“), no sada je moguće u Hrvatskoj dati samo jedan preferencijalni glas pojedinom kandidatu s određene liste (uz cenzus) za zastupnika u Hrvatskom saboru. Smatramo, ipak, bitnim preporučiti preferencijalno glasovanje za određenu osobu koja se do sada već iskazala svojim djelima, a pokušati neutralizirati govor obećanja i dojmljivih izreka koje ne nose djelotvornost niti pokazuju zastupane vrijednosti.Naravno, niže navedeni nisu jedini kvalitetni kandidati, no izborne okolnosti, kriteriji i odluka da se isključivo daje podrška jednoj osobi u određenoj izbornoj jedinici dovela je do sužene liste preporuka”, dodaju.

Evo koga su predložili:

I izborna jedinica –prof. dr. sc. Davor Romić, 2 mjesto na listi MOSTA;

II izborna jedinica – dr.sc. Zlatko Hasanbegović, kandidat HDZ-a, 3 mjesto na koalicijskoj listi HDZ-a i HSLS-a;

III izborna jedinica – prof. dr. sc. Robert Podolnjak, 1 mjesto na listi MOSTA;

IV izborna jedinica – Ivan Zadravec, kandidat HKS-a, 3 mjesto na  koalicijskoj  listi  HDSSB-HKS-a;

V izborna jedinica – Dražen Đurović, dr. med., neovisni kandidat, 14 na listi HSP-a, HČSP-a, ABH-a i Obiteljske stranke;

VI izborna jedinica – Krešimir Štetić, kandidat Obiteljske stranke, 3 mjesto na koalicijskoj listi HSP-a, HČSP-a, ABH-a i Obiteljske stranke;

VII izborna jedinica – Marko Sladoljev, 2 mjesto na listi MOSTA;

VIII izborna jedinica – dr. sc. Carla Konta, kandidatkinja HRASTA, 8 mjesto na listi HDZ-a;

IX izborna jedinica – Miro Bulj, 1 mjesto na listi MOSTA;

X izborna jedinica – Ivica Ursić, kandidat Obiteljske stranke, 11 mjesto na listi HSP-a, HČSP-a, ABH-a i Obiteljske stranke;

XI izborna jedinica – Željko Glasnović, 1 mjesto na neovisnoj listi.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.