Grgo Jelavic/PIXSELL

STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Naoblačenje, pljuskovi i grmljavina!

Autor: A.P.

DHMZ javlja kako će puhati slab do umjeren jugozapadni vjetar, popodne i navečer u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjereno do jako jugo.

U ponedjeljak će biti djelomice sunčano vrijeme, uz promjenjivu naoblaku. Kiša je moguća prijepodne mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, dok se prema večeri i u noći pljuskovi s grmljavinom očekuju u većinu predjela unutrašnjosti.

DHMZ javlja kako će puhati slab do umjeren jugozapadni vjetar, popodne i navečer u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjereno do jako jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stupnja Celzijusa, a navečer u sjevernim predjelima osjetno svježnije.

Prognostičar Zoran Vakula kaže kako će zahlađenje u nekim djelovima zemlje biti prilično izraženo te će posljednjih tjedan dana travnja biti osjetno svježije nego do sada, možda čak i od prosjeka za to doba godine, te oblačnije, uz češću kišu. Štoviše, u gorju može biti i snijega, barem onom višem, iznad 1000 metara nadmorske visine.

HAK na svojim stranicama navodi kako su kolnici mjestimice vlažni u Gorskom kotaru, a mogući su odroni zemlje i kamenja. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače iz HAK-a mole za strpljenje.

Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Do 22. travnja na dionici državne ceste DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u zoni radova vozi se naizmjence, jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima.

Do 30. travnja od 8 do 19 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.




Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bregani.

Do 15 lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na Kaštel. Do 30. travnja, zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.

U utorak 19. travnja u 21 sat, zbog radova na IT strukturi MUP-a, bit će otežan prelazak preko graničnih prijelaza, pa korisnike iz HAK-a mole za razumijevanje.




U prekidu su katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. Od ponedjeljka, 18. travnja plovit će trajekt na liniji 338 Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab), nakon završetka radova na pristaništu u Loparu

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.