Davor Javorovic/PIXSELL

STIŽE NOVO NEVRIJEME: Evo kada nas očekuju novi pljuskovi i grmljavina

Autor: dnevno.hr

U četvrtak će pljuskovi biti češći, lokalno moguće i izraženiji, posebice na istoku

U Slavoniji i Baranji u utorak pretežno sunčano i vruće, a vjetar uglavnom slab jugoistočni. Najniža temperatura zraka od 16 do 19, a najviša dnevna oko 32 stupnja.

U središnjim krajevima najniža jutarnja temperatura oko 18 stupnjeva, najviša dnevna od 30 do 32. Prevladavat će sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a vjetar većinom slab južni i jugozapadni.

Na zapadu Hrvatske djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana. Uglavnom će u Istri i gorskim predjelima mjestimice biti malo kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, na sjevernom Jadranu slabo do umjereno jugo, javlja HRT.

HRT
HRT

Pretežno sunčano bit će na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne mogućnost lokalnog pljuska. Vjetar uglavnom slab južni, a prema otvorenom moru umjereno jugo. Najniža temperatura na obali oko 22 stupnja, u Zagori oko 16, a najviša između 30 i 33.

I na južnom Jadranu će prevladavati sunčano uz uglavnom slab južni vjetar i jugo. Kao i drugdje na Jadranu more će većinom biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura od 21 do 24, a najviša dnevna između 30 i 32.

U srijedu na kopnu nestabilnije, a uz razvoj oblaka lokalnih popodnevnih pljuskova bit će ponajprije u najzapadnijim krajevima. U četvrtak će pljuskovi biti češći, lokalno moguće i izraženiji, posebice na istoku. U petak uglavnom suho i sunčanije. Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, a nakon srijede će biti manje vruće.

Vjetrovito će biti i na Jadranu, a puhat će umjereno i jako jugo koje će u četvrtak na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu će uz promjenljivu naoblaku povremeno biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito u četvrtak, kad mogu biti i obilniji. Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se na južnom Jadranu.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.