Hrvoje Jelavic/PIXSELL

STIPE MESIĆ NA LISTI NARODNE KOALICIJE? ‘Ako mogu pomoći, idem. Moram’

Autor: dnevno.hr

Glasnogovornik HSU Jurica Galešić za Večernji je potvrdio da je Mesić zainteresiran za kandidaturu u I. izbornoj jedinici, a da se Zoran Milanović složio s tim prijedlogom.

Stjepan Mesić na rujanskim će parlamentarnim izborima bit će kandidat Narodne koalicije, a to je dogovoreno na jučerašnjem sastanku šefova SDP-a i HSU Zorana Milanovića i Silvana Hrelje, doznaje Večernji list. 

Večernji navodi da je Hrelja za svoju stranku tražio tri  mjesta na listi Narodne koalicije, a od Milanovića je dobio dva pa će tako Hrvatska stranka umirovljenika treći saborski mandat loviti prekopreferencijalnih glasova, a “lovac” će biti Stjepan Mesić.

Glasnogovornik HSU Jurica Galešić za Večernji je potvrdio da je Mesić zainteresiran za kandidaturu u I. izbornoj jedinici, a da se Zoran Milanović složio s tim prijedlogom. Navedene je informacije potvrdio i sam Mesić koji je za Večernji kazao.

Jutarnji list piše da je također razgovarao s Mesićem te postoji mogućnost da se Hrelja ipak zaletio s pričom. “Točno je da ima takvih prijedloga, ali o puno faktora ovisi hoću li izaći na izbore. Ništa nije dogovoreno i tek trebam razmisliti o prijedlogu”, kazao je Mesić za Jutarnji.

Bivši je predsjednik u nastavku istaknuo i da s Milanovićem nije razgovarao “od  kada je otišla ova genijalna Vlada”.

Za Jutarnji je progovorio i sam Hrelja te na pitanje je li o Mesićevom angažmanu razgovarao s Milanovićem, odgovorio da se predsjednik SDP-a nema što miješati u njihov izbor te da u svojoj kvoti kandidiraju koga žele.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.