STANKOVIĆU RASTU ZAZUBICE, svi sumnjivi jugonostalgičari na jednom mjestu! VLAHUŠIĆ: ‘Hrvatska mora biti kao Jugoslavija!’

Autor: J. Jakšić

Ovaj dubrovački političar, prema svemu sudeći, dobio je veliki vjetar u leđa pa je hrvatskim građanima i potencijalnim biračima sa spomenutom skandaloznom i sramotnom presudom u biografiji, smireno i staloženo govorio o važnosti poštenja te boljoj i pravednijoj Hrvatskoj za koju se želi boriti.

Pravomoćna presuda zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, nije utjecala na daljnji razvoj političke karijere Andre Vlahušića, aktualnog gradonačelnika grada Dubrovnika. Unatoč činjenici što je njegov protukandidat bilo novo i mlado lice iz redova HDZ-a, Dubrovčani su za šefa grada izabrali Vlahušića na izvanrednim lokalnim izborima u ožujku ove godine.

”Unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi, Vesna Pusić podržala je moj ostanak u stranci jer kako je kazala u svom obrazloženju, cijela situacija bila je stranci otprije poznata”, kazao je Vlahušić ne pokazujući sram zbog nastavka bavljenja politikom te se u nastavku, samouvjereno osvrnuo na sve lošiji rejting Hrvatske narodne stranke iznijevši svoje optimistične prognoze za nadolazeće izbore načevši temu ujedinjenja ljevice koju je Stanković provukao kroz cijelu emisiju.

”Dio smo Vlade koja, i nije baš popularna kad ste drugi partner onda prolazite loše. Što se datuma izbora tiče, oni će se sigurno održati kroz osam do deset mjeseci, ali moram priznati kako mi je 3. siječanj možda najsimpatičniji od svih ponuđenih izbora, to je naš pobjedonosni datum”, rekao je.

Ovaj dubrovački političar, prema svemu sudeći, dobio je veliki vjetar u leđa pa je hrvatskim građanima i potencijalnim biračima sa spomenutom skandaloznom i sramotnom presudom u biografiji, smireno i staloženo govorio o važnosti poštenja te boljoj i pravednijoj Hrvatskoj za koju se želi boriti.

”Predsjedništvo HNS-a podržalo je ovu moju inicijativu, ali moram kazati kako sam u odličnim odnosima i sa Zoranom Milanovićem, trenutno razgovaramo o svim mogućim opcijama. Želim podsjetiti kako smo 2007. godine izgubili izbore samo zato jer nismo išli zajedno, izbori su čista matematika i SDP bez HNS-a i ostalih stranaka, nikako ne može odnijeti”, kazao je samouvjereni dubrovački gradonačelnik te ističe kako je okupljanje ljevice potrebno upravo iz razloga što je Hrvatska trenutno duboko podijeljena te ”pesimistična i antipoduzetnička zemlja”, drugim riječima ”Milanović bez okupljanja jedne ovakve lijeve platforme, može osvojiti tek 25 posto glasova birača”.

”Kada kažem ujedinjena ljevica, onda mislim na SDP, HNS, stranku Mirele Holy, laburiste, ali i sve one hrvatske intelektualce koji svojim svjetonazorom njeguju europske lijeve ideje, moderne ideje”, ispričao je Vlahušić Stankoviću te mu objasnio zašto sebe smatra ljevičarem.

”Odrastao sam na selu, mučili smo se za sve što smo postigli, ali živjeli smo u zemlji koja je i siromašnima omogućavala uspjeh, živjeli smo u zemlji koja je omogućavala školovanje svima i ja želim upravo takvu Hrvatsku jer smo vidjeli kako se u Jugoslaviji dobro živjelo”, nastavlja gradonačelnik objašnjavati pojam poštenja u politici s imovinskom karticom teškom 6, 5 milijuna kuna. Podsjetimo, donesena je i pravomoćna presuda zbog zlouporabe položaja i ovlasti pa se čini kako je Vlahušić, težak rad i napornu mladost u Jugoslaviji, Hrvatskoj itekako dobro naplatio. A dobro je naplatio i svome bratu kojem je, kazao je Stanković, navodno pogodovao kao vlasniku poduzeća koje je izvodilo radove na području grada Dubrovnika.




VLAHUŠIĆ: Karamarku odgovara ujedinjena ljevica!

Vrijeme ne gubi pa ponukan uspjehom na lokalnim izborima, podrškom stranke i premijera Zorana Milanovića, Vlahušić je svoj plan predstavio i Tomislavu Karamarku.

”Razgovarao sam s Tomislavom Karamarkom o svojoj ideji ujedinjenja hrvatske ljevice. To je desnica već učila pa ćemo sada i mi. To je jedini način da se dobiju izbori. Karamarko mi je kazao kako se nada pobjedi i kako mu se ova ideja sviđa jer bi i njemu odgovarala ujedinjena oporba zbog jednostavnije provedbe budućih planova i rješavanja ključnih pitanja”, rekao je Vlahušić i dodao kako model kojim upravlja Dubrovnikom, želi prenijeti i na cijelu Hrvatsku. Dodao je kako ne vjeruje da je Karamarko čovjek koji Hrvatsku može učiniti jakom državom. Postavlja pitanje objektivnosti HDZ-ovih stručnjaka koji prema riječima vodstva stranke, pripremaju izborni program.




”Kada kažu živjet ćemo bolje, to kao da kažu mala djeca u vrtiću”, zaključuje i ponavlja kako je model po kojem većina sastavlja vlast, ali se dogovara oko ključnih i gorućih problema, najbolje rješenje za Hrvatsku. Upravo na ovaj način, HNS-ov Vlahušić riješio je pitanje golfa na Srđu s HDZ-ovim Vijećnicima.

Autor:J. Jakšić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.