Nedjeljom u 2

‘Stanković je zastrašujuće histerično Marijani Petir pokušavao oduzeti dostojanstvo i pravo na drugačije stavove i mišljenja!’

Autor: dnevno.hr

''Kao žene i vjernice, osjećale smo se vrlo poniženo, slušajući bahatog voditelja dok se razbacivao frazama iz Biblije i nametao kolektivnu krivnju Hrvatskom narodu i katolicima zbog svoje vjere i poniznosti prema Bogu i vrijednosti života kako ga promiče naša katolička crkva'', navode.

Članice udruge Žene u Domovinskom ratu Zadar osuđuju ponašanje HRT-ovog voditelja Aleksandra Stankovića. za kojeg smatraju kako je zaista prešlo svaku mjeru dobrog ukusa i kulture vođenja dijaloga u javnom prostoru. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.


STANKOVIĆ POBJESNIO NA MOLITELJE, PETIR SMIRENA: ‘Molitelji šire poruku ljubavi, a vi pozivate na linč’


”Užasnute smo ponašanjem urednika i novinara Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2, emitirane u nedjelju 9. listopada 2016. godine. U navedenoj emisiji gošća je bila ugledna političarka, zastupnica u Europarlamentu i članica HSS-a, gospođa Marijana Petir.

Skandalozno ponašanje voditelj Aleksandra Stankovića zaista je prešlo svaku mjeru dobrog ukusa i kulture vođenja dijaloga u javnom prostoru. Kroz cijelu emisiju voditelj je nasilno i agresivno izražavao svoje svjetonazorske stavove prema katoličkoj crkvi, vjernicima, a ono što je zastrašujuće histerično je pokušavao gošći oduzeti dostojanstvo i pravo na drugačije stavove i mišljenja.

Kao žene i vjernice, osjećale smo se vrlo poniženo, slušajući bahatog voditelja dok se razbacivao frazama iz Biblije i nametao kolektivnu krivnju Hrvatskom narodu i katolicima zbog svoje vjere i poniznosti prema Bogu i vrijednosti života kako ga promiče naša katolička crkva.

Ono što je ponižavajuće koliko malo znanja i opće kulture dotični voditelj posjeduje, kada su u pitanju sloboda mišljenja, savjest i vjeroispovijed. Neshvatljivo je da netko na javnoj televiziji, koja je vlasništvo Hrvatskog naroda, može govoriti s tolikom mržnjom prema tom istom narodu, a da nitko ne poduzima nikakve sankcije protiv istog.

Također, vidno je i bolesno izražavao netrpeljivost prema gošći, samo zato što je žena i što pripada drugom spolu, vrijeđajući je i ponižavajući kao ženu i gošću u krajnjem slučaju.

Smatramo da je pravo svakog čovjeka izražavati svoje mišljenje i stavove, te da djelatnici HRT-a nisu na svojoj vlastitoj postaji, već primaju plaću i rade na javnoj televiziju, pa se trebaju ponašati u skladu s tim.

Pitamo se tko je ovlastio razmetljivca da poziva nekakve kontra strane kako ih je nazvao, na otvoreni sukob sa ljudima koji se organizirano mole ispred Hrvatskih i svjetskih bolnica za novi život, naravno uz sve potrebne dozvole.

Gospodo, nadamo se da ste izašli iz jednoumlja i da će te našu predstavku pomno promotriti, te povući određene radnje u odnosu na imenovanog. Isto tako se nadamo da će javna televizija postati javni servis hrvatskih građana, a ne samo jedne male skupine zarobljenika nekog davnog vremena”, navode članice Udruge Žene u Domovinskom ratu-Zadar.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.