Patrik Macek/PIXSELL

Aleskić u proceduru šalje dva zakona o potrošačima

Autor: Hina / dnenvo.hr

lubovi HDZ-a, Mosta i Klub nezavisnih zastupnika i HSU-a žele u utorak govoriti o sudbini djece koja se liječe u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a boluju od zloćudnoga tumora nazvanoga neuroblastom

Sabor danas raspravlja o konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o ravnopravnosti spolova.

Predložene zakonske izmjene uređuju pitanje sveobuhvatne zaštite od viktimizacije i trebale bi pridonijeti zaštiti svih onih koji su prijavili diskriminaciju, nazočili diskriminaciji ili odbili nalog za diskriminatornim postupanjem.

Također bi trebale pridonijeti zaštiti od stavljanja u nepovoljniji položaj svih onih koji su u dobroj vjeri upozorili javnost na slučaj diskriminacije.

Tijek događaja:

10.15  Goran Aleksić iz saborskog Kluba Živog zida i SNAGA-e najavio je u utorak da će u saborsku proceduru uputiti izmjene i dopune zakona o potrošačkom kreditiranju i o zaštiti potrošača, a od kolega očekuje podršku.

Mjesecima sam govorio o nezakonitom poslovanju banaka, sada ću u proceduru poslati izmjene dvaju zakona, rekao je Aleksić nakon zatražene stanke te poručio da očekuje podršku kolega.

Prijedloge zakonskih izmjena poslao je saborskim klubovima, a uskoro će zatražiti i potpise kolega kako bi ih uputio u proceduru.




9.56 Nezavisna zastupnica Nada Turina Đurić rekla je kako je bilo kojem roditelju nezamisliva situacija u kojoj se nalaze roditelji i oboljela djeca iz Klaićeve bolnice.

“Tko će biti odgovoran dok povjerenstvo ne odluči o primjeni lijeka? Imamo situaciju koja se često ponavlja – ovo nije ni prvi ni zadnji slučaj, nemamo predviđen sustav za ovakve situacije. Tek kad se dogodi, osnivamo povjerenstva. Smatramo da je trebalo donijeti odluku da se osiguraju sredstva ili iz proračuna ili iz HZZO-a, a ne ovako”, kazala je Turina Đurić i dodala:

Idemo svi zajedno poručiti: premijeru, izvolite osigurati novce, a problem nedostatka iz proračunskih stavaka rješavajte u nekom rebalansu




9. 40 Klubovi HDZ-a, Mosta i Klub nezavisnih zastupnika i HSU-a žele u utorak govoriti o sudbini djece koja se liječe u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a boluju od zloćudnoga tumora nazvanoga neuroblastom koji napada različite dijelove tijela, a bez adekvatnoga liječenja smrt od te bolesti je neizbježna, pa su zatražili stanku.

Autor:Hina / dnenvo.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.