FaH

STANARI OPTUŽUJU HORVATINČIĆA! ‘Oteo je našu zajedničku imovinu pa je iznajmio’

Autor: Dnevno.hr/JL

Stanari su zaključili i kako je Horvatinčić na njihove zajedničke prostore, na čak dva mjesta, proširio prostor svog kafića i restorana My Way

Na sastanku stanara Centra Cvjetni glavna tema razgovora bila je zajednička pričuva – koju plaćaju visokih 17 kuna po četvornom metru stana, plus troškove energetike – koju već gotovo godinu dana, otkad je vlasništvo nad zgradom preuzela austrijska tvrtka Supernova, plaćaju upravitelju, tvrtki Phrixus.

Nakon razgovora s predstavnikom stanara Vladom Matijašićem većina stanara prvi put shvatila je kako su im bivši vlasnik zgrade Tomislav Horvatinčić i njegova tvrtka Hoto Grupa navodno oteli – kako tvrde – veliki dio njihove zajedničke imovine! To se dogodilo prije nešto manje od godinu dana, u vrijeme kada je vlasništvo zgrade preuzimala austrijska tvrtka Supernova. I to je jedan od razloga zašto im je mjesečna cijena pričuve u Centru Cvjetni tako visoka.

Horvatinčić je, tvrde ogorčeni stanari, prodao, odnosno na 99 godina ustupio, veliki dio prostora u zgradi koji su u etažiranju navedeni kao zajedničke prostorije stanara. Najveći novac, prema procjenama stanara oko 1,2 milijuna eura, navodno je nelegalno zaradio na etaži -3 garaže, na tri prostorije koje su u etažiranju označene kao dvonamjenska skloništa. Te tri prostorije skloništa sada su zatvorene pokretnim garažnim vratima i u njima je uređeno oko 25 garažnih mjesta koje je, prema saznanjima stanara, navodno svako “ustupio na 99 godina” za oko 50 tisuća eura.

Stanari su zaključili i kako je Horvatinčić na njihove zajedničke prostore, na čak dva mjesta, proširio prostor svog kafića i restorana My Way. Na etaži +1, izvan kafića, postavio je stolove te na zajedničkim prostorima formirao neku vrstu terase, dok je na etaži +2, između legalnog prostora restorana i vrta, proširio restoran na stotinjak kvadrata koji su etažiranjem ucrtani kao zajednički prostor, i koji je zatvorio staklima.

Stanari su na sastanku postavili pitanja plaćaju li kroz zajedničku pričuvu i troškove (struju, grijanje, vodu…) ugostiteljskih objekata – za cijeli Batak, za sve štandove-restorane te za dio Horvatinčićevog My Waya – budući da se nalaze u njihovim zajedničkim prostorima. Poslije su im stručnjaci objasnili da kroz svoju pričuvu najvjerojatnije plaćaju oko 40 posto njihovih troškova, piše Jutarnji list.

Autor:Dnevno.hr/JL
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.