Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpski ministar Vulin stigao u Zagreb

Autor: dnevno.hr

Iako službeno nema takvih najava, smatra se da će Bartolomej s hrvatskim crkvenim dužnosnicima razgovarati i o Alojziju Stepincu.

Carigradski patrijarh Bartolomej došao je u petak u Zagreb gdje je otvorio konferenciju o problemu holokausta. Na konferenciji se pojavio i srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Carigradski patrijarh Bartolomej otvorio je konferenciju na kojoj će govoriti i direktor Centra Simona Wiesenthala Efraim Zurof te mnogi povjesničari, sociolozi, teolozi i drugi eksperti iz Poljske, Rusije, Rumunjske, Hrvatske, Izraela, BiH i Srbije, prenosi N1. 

U subotu će Bartolomej i srbijanski patrijarh Irinej služiti liturgiju u Jasenovcu u povodu obilježavanja 75. obljetnice stradanja svetih mučenika jasenovačkih. Tog dana će Bartolomej posvetiti i episkopski dvor u Pakracu.

Iako službeno nema takvih najava, smatra se da će Bartolomej s hrvatskim crkvenim dužnosnicima razgovarati i o Alojziju Stepincu.

“Vjerojatno će u privatnim razgovorima biti govora o tome. Međutim, komisija koju je osnovao Papa radi autonomno svoj posao, rok je godinu dana i ona će donijeti svoj sud. Kardinal Stepinac bit će proglašen svetim i tu neće biti problema”, smatra novinar Večernjeg lista Darko Pavičić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.