Hrvatski vojnik

Srbi koji su živjeli od 1991-1995 u ‘RSK’ od Hrvatske će dobiti mirovine za taj period!

Autor: S.V.

SDSS na svojim stranicama izvještava kako je radna grupa za provođenje Operativnog programa za srpsku nacionalnu manjinu u Zagrebu raspravljala o neisplaćenim mirovinama iz perioda 1991./97., za umirovljenike koji su živjeli na područjima izvan ustavno-pravnog sistema RH.

Riječ je dakle o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su za vrijeme Domovinskog rata živjeli na okupiranim dijelovima Hrvatske, tkz. Republici Srpskoj Krajini.

“Predstavnicima HZMO-a predana je dokumentacija sa podacima o ostvarivanju prava, prestanka isplate i ponovne uspostave mirovine sa svrhom da se ti podaci usporede sa službenim podacima HZMO-a, a u cilju formiranja jedinstvene baze umirovljenika kojima, prema prijedlogu predstavnika oštećenih umirovljenika, SDSS-a i SNV-a, treba i mora biti isplaćena barem pravična naknada”, zaključuje se u izvještaju na stranici ove stranke.

Pitanje obeštećenja Srba koji u ratnom periodu od Republike Hrvatske nisu primali mirovine jer, zapravo, tada niti nisu bili njezini državljani već državljani tvorevine koja je imala svoju himnu, zakone i zastavu, proteže se već godinama.

“Riječ je o zahtjevu umirovljenika iz nekad okupiranih hrvatskih područja za naknadu štete od 1991. do 1998. godine, kad im se mirovine, zbog ratnih zbivanja, nisu isplaćivale. Ti su ljudi svjesni ekonomske situacije i stoga su spremni na dogovor. Riječ je uglavnom o pripadnicima srpske nacionalne manjine koji su desetljećima radili i izdvajali za mirovine, zaradili ih, a onda ostali bez njih – izjavio je Pupovac prije četiri godine.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.