Dominik Grguric/PIXSELL

Srb: Kandidati POMAKA za Sabor će potpisati izjave da nisu bili suradnici KOS-a i UDBE

Autor: T. P.

Predsjednik HSP-a je predstavio IZJAVU koju će potpisati svi kandidati POMAKA na listama za Sabor.

Svakodnevno srbijanski dužnosnici daju svoje ocjene i viđenja stanja u Hrvatskoj i više se bave stanjem u Hrvatskoj nego u Srbiji, tražeći bilo kakvu izliku da bi docirali Hrvatskoj ili pisati EU – započeo je današnju konferenciju za medije predsjednik HSP-a Daniel Srb u Osijeku.

“Ovo je vrijeme kada zbog Oluje kulminira količina napada i svake godine je sve žešća i žešća. Zašto je to tako?? Zašto ovo godine imamo kontinuitet verbalnih napada sa srbijanske strane? – zapitao je Srb i dodao da ova situacija podsjeća na vrijeme kada je Slobodan Milošević preuzimao vlast u Srbiji i pokrajinama, kada je počeo nabrijavati atmosferu u kojoj je kontinuirano tvrdio da je Srbija u nepovoljnom položaju, a Srbi ugroženi – što je u konačnici dovelo do rata”, navode iz HSP-a.

“Hrvatska je tada šutjela – poznata hrvatska šutnja! Ova situacija podsjeća na to vrijeme jer i danas s hrvatske strane imamo šutnju. Hrvatska sebi ne može dopustiti ne reagiranje na svakodnevne prozivke i uvrede srbijanske strane. Hrvatska mora imati politiku i političare koji znaju i mogu odgovoriti na to i to mi tražimo“ – konstatirao je Srb.

Zatražio je adekvatan odnos prema ovom problemu i čvrsto postavljenje, jer Srbija je nakon otvaranja poglavlja 23. i 24. „dobila krila“ i postavlja se ponovno dominantno u odnosima spram Hrvatske.

“Hrvatska mora jačati svoj obrambeni i sigurnosni sustav, te definirati politiku zaštite od jedne takve agresivne politike, koja je u ovom trenutku verbalna, a do kada će biti samo verbalna to nitko ne zna imajući u vidu tko vodi Srbiju”, ističu iz stranke.

Danas imamo najave organiziranja prosvjeda protiv Oluje u Zagrebu, koji sigurno neće proći jer bi i za organizatore to bio preveliki rizik i moglo bi eskalirati ukoliko bi se to dogodilo, jer Hrvati koji su ponosni na Oluju to neće dopustiti – prokomentirao je Srb ranije najavljene prosvjede protiv Oluje.

Predsjednik HSP-a je predstavio  IZJAVU koju će potpisati svi kandidati POMAKA na listama za Sabor.




U izjavi stoji da kandidat nije sudjelovao u političkom i represivnom aparatu bivše države niti njihovi roditelji, da nije bio optužen za kazneno djelo protiv hrvatskog naroda i hrvatske države, da nije sudjelovao u pljački, privatizaciji na račun hrvatskog naroda i države.
Jednom riječju da je kandidat „ČISTIH RUKU“ primjeren za kandidacijsku listu.

Predsjednik HSP-a Srb je potpisao izjavu i pozvao sve koji će kao kandidati sudjelovati na izborima učine isto.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.