Facebook screenshot

SRAMOTAN DOGAĐAJ: Zaustavili vlak na 40 minuta jer čovjek nije imao sitno za kartu, putnici htjeli pomoći, ali… (VIDEO)

Autor: I.G.

Putnik zato jer nije imao sitno za kartu prošao je pravu torturu

U vlaku smjer Dugo Selo-Harmica u srijedu je došlo do incidenta u kojem su sudjelovali putnik bez karte, putnici svjedoci, kondukter i policija. Vlak je zaustavljen na 40-ak minuta zato jer putnik nije platio kartu pa je pozvana policija. Kartu nije kupio jer nije imao sitno, kaže svjedokinja događaja, a nisu dopustili ni da je drugi za njega kupe.

Na Facebooku je svjedokinja objavila cijeli opis događaja, a koji ide ovako:

Vlak smjer Dugo Selo-Harmica koji sa Glavnog kolodvora kreće u 15.16h. Zaustavljanje na stanici Brdovec 40-ak minuta jer “čovjek nije platio kartu pa je pozvana policija.

Čovjek je imao zadnjih 100kn (što je i napomenuo kondukteru) i dao mu je da kupi kartu (koja košta 9kn). No kondukter nije imao novce za izvratiti te je čovjeku napisao potvrdu za podizanje “kusura” na blagajni željezničke stanice.

Čovjek je mirno uzeo svoje novce jer ako daje novce,valjda i očekuje novce nazad a ne nekakvu potvrdu jer s tom potvrdom npr ne može kupit kruh. Nudili smo mi ostali putnici da platimo čovjeku kartu ali nisu dali!? Čekala se policija dobih pola sata… Za čovjeka koji je mirno stajao kraj vrata i čekao!? Kojemu je bilo neugodno kad smo mu mi htjeli platiti kartu!? Ma sram vas bilo HŽ i vaše famozne konduktere! Za tih par kuna!?!?”, čudi se putnica.
“Došlo mi je da zagrlim tog čovjeka”

“Baš tuga i jad našeg društva. Ma kondor je imao više opcija; uzet od nas novce koji smo mu nudili, proći vlakom da pita jel mu ima tko za razmjeniti novce (više puta sam tako vidjela konduktere) ma i pustiti ga tih par stanica jer zbilja nije bio bezobrazan i htio je platiti kartu. Di je nestala ljudskost u tom mladom kondukteru? Napenalio se na tog čovjeka koji je usput rečeno bio toliko pod stresom (jer je masa ljudi kasnila zbog njega) da mi je došlo da ga zagrlim”, dopisala je.

Na snimci se vidi kako i ostali putnici u vlaku staju u obranu čovjeka koji je uzeo natrag svoj novac.

Autor: I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.