Photo: Marko Prpic/PIXSELL

SRAMOTA U VUKOVARU! Komadina Bernardiću na sav glas: ‘Zdravo, druže Bero!’

Autor: S. V.

"Druže Komadina, ovdje u krugu bolnice, kako te nije sramota da tako pozdravljaš? Ovdje nema ni jednog centimetra svete zemlje da nije natopljena krvlju hrvatskih vitezova zbog tvojih drugova. Oni su taj pozdrav koristili dok su ih odvodili na zadnji izlaz iz bolnice na stratišta", napisao je ogorčeni branitelj Vukovara.

U ušima prisutnih pred vukovarskom bolnicom na Danu sjećanja snažno su odzvonile riječi SDP-ovca Zlatka Komadine koji je pozdravio mlađu uzdanicu ove stranke, Davora Bernardića. Naročito je to odjeknulo u glavi vukovarskog branitelja koji je stajao ispred njih a koji tvrdi kako se jedva kontrolirao. Evo što je objavio na svom Facebook profilu:

“O koloni sjećanja mogao bih puno pisati i pokoju fotografiju objaviti, ali… Jednostavno, ne mogu se oteti dojmu da u dvorištu ratne bolnice u Vukovaru 10 minuta prije početka programa čujem riječi “zdravo druže Bero, kako si?”

Pogledam, a stojim ni 2 m od tog glasa i vidim kako se srdačno grle Komadina i Bernardić. Svi šute, nitko ne reagira, ovi ispred, lijevo, desno, iza, šute…
Druže Komadina, ovdje u krugu bolnice, kako te nije sramota da tako pozdravljaš? Ovdje nema ni jednog centimetra svete zemlje da nije natopljena krvlju hrvatskih vitezova zbog tvojih drugova. Oni su taj pozdrav koristili dok su ih odvodili na zadnji izlaz iz bolnice na stratišta Veleprometa, Ovčare, farme Lovas i dr…
Počinje program, pjeva klapa Sv.Juraj “otišo je otac moj polako”, gledam vas komunjare, nema na vašim licima ni trunke osjećajnosti, smješkate se, pogledujete se, nekog tražite u masi naroda koji plače…

Pada moj prijatelj Josip Horvat- Mađar, ni to vas puno ne uznemirava, nekoga tražite, Zokija,nema ni njega ,nema ili ih nisam vidio Freda, Bojana… Pitam se tko još treba pasti da Vukovar oživi i procvjeta ,treba li Vukovar svake godine padati da se mi – ” Hrvatska ” probudi i riješimo jugo komunističkog ostatka, partije, Tita, zvezde, fašista, antifašista, DRUGOVA…
Zašto šutiš, moj hrvatski narode! Srbi žele kroz ovakve drugove, političare, žele samo jedno a to je izjednačiti se s hrvatskim narodom u svemu pa i pravima koja ima većinski hrvatski narod. Imamo li pravo odustati od puta na kojem su naši suborci zaustavljeni, gledaju nas i vjerujem da ćemo se probuditi iz 25 godišnjeg sna i boriti se dalje na istom putu kao naši poginuli suborci za bolju i pravedniju Hrvatsku.

U Vukovaru nema više vremena za čekanje,Vukovar mora biti naše srce, naša duša, moramo se za njega boriti jer bio je i ostat će hrvatski Vukovar.”

Autor:S. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.