Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski Stožer civilne zaštite: ‘Spremni smo za snijeg’

Autor: Hina

'Građanima se preporučuje da se koriste javnim gradskim prijevozom, a ne osobnim automobilima, pogotovo ako nemaju zimsku opremu', izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Splita Nino Vela

Žurne službe za izvanredne vremenske uvjete u Splitu spremne su angažirati se jer, kako je istaknuto u četvrtak iz splitske Gradske uprave, njihova najvažnija zadaća nije samo angažman na području grada, nego i u podmosorskim mjesnim odborima.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je kako najvažnija zadaća žurnih službi osiguravanje javnih komunikacija nije samo na području grada, nego i u istočnim, podmosorskim mjesnim odborima. Dodao je da se ne očekuje dramatična situacija, a važna je spremnost za sve moguće scenarije.

Načelnik Stožera civilne zaštite Splita Nino Vela rekao je kako se na splitskom području od nedjelje zbog pogoršanja vremenskih prilika može očekivati led na cestama te se građanima preporučuje da se koriste javnim gradskim prijevozom, a ne osobnim automobilima, pogotovo ako nemaju zimsku opremu.

Članovi splitskog Stožera civilne zaštite priopćili su nakon današnjeg sastanka kako su sve žurne službe spremne za sve izvanredne situacije te da imaju dovoljno ljudi, vozila i materijala. Pozvali su građane da preuzmu svoj dio odgovornosti i obveze, ističući kako nema mjesta panici, a po trenutačnim prognozama, 2012. godina, kada su Split zahvatile višednevne snježne oborine, ne bi se trebala ponoviti.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.