Tomislav Miletic/PIXSELL

Splitski HDZ ogovorio na Kerumove bijesne optužbe!

Autor: T. P.

"Pozivamo Željka Keruma da prihvati činjenicu da su izbori završili, da su građani Splita svoje rekli i da je sada vrijeme da sve ozbiljne političke opcije koje participiraju u Gradskom vijeću počnu razgovarati u interesu Grada Splita", poručili su iz splitskog HDZ-a

U jeku predizborne pa i postizborne galame oko lokalnih izbora u Splitu, za koje je Željko Kerum najavio tužbu protiv HDZ-ova Andre Krstulovića Opare i 11 posto nevažećih listića, oglasio se Tomislav Gojo, potpredsjednik splitskog HDZ-a, člana Gradskog izbornog povjerenstva i nekadašnjeg dugogodišnjeg gradskog vijećnika i predsjednika Gradskog vijeća Grada Splita. Prenosimo njegove riječi:

“Tijekom cijele predizborne kampanje građani Splita i cijela hrvatska javnost izložena su grubom i otrovnom vokabularu i ponižavajućem riječniku poraženog kandidata za gradonačelnika Splita Željka Keruma, dosad nezabilježenom na političkoj sceni. Uzrok tome svemu je nemogućnost spomenutog gospodina da se pomiri s vlastitim gubitkom izbora. Svjesni smo toga da je prirodna reakcija osobe traženje alibija i potraga za dežurnim krivcima, ali okrivljavanje preko 1500 članova biračkih odbora i velikog broja promatrača za osobni poraz je ipak svojevrsni presedan.

Ne želimo se uopće spuštati na takvu nisku razinu komunikacije, ali smo dužni osvrnuti se na navode g. Keruma o navodnoj izbornoj krađi, što je demantiralo Gradsko izborno povjerenstvo i više od 1500 članova biračkih odbora i promatrača, među kojima su i predstavnici stranke Željka Keruma, koji nisu imali nikakakav prigovor ni primjedbu na tijek izbornog postupka.

Radi istinitog i vjerodostojnog informiranja javnosti iznosimo sljedeće činjenice:

– HDZ nije provodio izbore, već Izborno povjerenstvo koje čine ugledni predsjednici sudova i suci
– izbore na biračkim mjestima provode članovi biračkih odbora kojih je na svakom biračkom mjestu 10, a od toga 1 ili 2 iz HDZ – a, a čak 4 iz SDP-a ( koji je podržao Željka Keruma) ili HGS-a, iz čega proizlazi da Kerumove optužbe nemaju nikakve logike i u potpunoj su opreci sa zdravim razumom,
– ukupno 1650 ljudi je radilo u biračkim odborima, a među njima je bilo najviše mladih osoba. Željko Kerum sve te mlade i čestite ljude, koji nisu pripadnici političkih stranaka ili su predstavnici različitih političkih opcija, koji su svoj posao odradili časno i pošteno, želi proglasiti nemarnima, nečasnima i lopovima, samo zato što su svi svojim potpisima potpisali zapisnike čime su konstatirali kako nikakvih primjedbi na tijek izbornog postupka nije bilo. Ovo nije udar na HDZ kao pobjedničku opciju, već je ovo udar te mlade i čestite ljude i zdrav razum svih građana Splita.

Svatko tko imalo poznaje temelje izbornog procesa zna da do takvih događanja koje navodi g. Kerum nije došlo. Prevaljivanje krivice za osobni poraz na institucije koje predvode izborni proces i na članove biračkih odbora koji sudjeluju u izbornom procesu je samo jedan u nizu dokaza da g. Kerum ne poštuje institucije pravne države ni građane Splita.

Pozivamo Željka Keruma da prihvati činjenicu da su izbori završili, da su građani Splita svoje rekli i da je sada vrijeme da sve ozbiljne političke opcije koje participiraju u Gradskom vijeću počnu razgovarati u interesu Grada Splita.




Zagađivanje medijskog prostora od strane g. Keruma pod hitno treba prestati. Vrijeme je da se Gradsko vijeće što prije konstituira i da se donese novi proračun i da Grad krene u bolju budućnost. HDZ kao stranka koja je relativni pobjednik izbora u Splitu i čiji je gradonačelnika izabran na izborima bit će predvodnik tog procesa”, istaknuo je HDZ-ov Gojo.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.