Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Split i okolica opet moraju prokuhavati vodu

Autor: Hina

Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike

Zbog povišenja mutnoće izvorišta Jadra izvan dopuštenih vrijednosti, građanima Splita i okolice ponovno se preporučuje prokuhavanje vode za piće, doznaje se u srijedu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Vodovodu i kanalizacijama (ViK) Split.

Analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom jutra pokazala je da se mutnoća, osim u Gradu Splitu, povisila iznad dozvoljenih vrijednosti i u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području.

Zbog mjera predostrožnosti preporučuje se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike. Mjere ove preporuke ostaju na snazi sve dok se stanje ne normalizira, poručuju u Nastavnom zavodu i VIK-u.

Na Spinutu je zabilježeno 6,95 NTU, u Lori 9,87, na Škrapama 8,40 NTU, na Autobusnom kolodvoru 14,2 NTU, na Mertojaku 7,77 NTU, Brodogradilištu “Split” 6,65 NTU, na Tržnici Sućidar 12,7 NTU, Oceanografskom institutu 5,00 NTU i u Podstrani Donjoj 4,26 NTU. U Kaštel Sućurcu je izmjereno 7,17 NTU, u Mravincima 5,09 NTU i na Klis Megdanu 6,27 NTU.

Građani Splita i okolice se problemom zamućene vode koju moraju prokuhavati suočavaju svako malo, zadnji put u prvoj polovici veljače, kada je zbog obilnih kiša koje su pale na području Splitsko-dalmatinske županije došlo do zamućenja izvorišta.

Iz preventivnih razloga i tada je preporučeno prokuhavanje vode za piće, posebice za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.