Luka Stanzl/PIXSELL

Špika oštro prozvao Bulja, Mrsića i Vrdoljaka: ‘Pozivamo DORH da obavi svoj posao!’

Autor: T. P.

"Ako je DORH prava adresa za davanje jasnih odgovora, a jeste, ovime ih pozivamo da odrade svoj posao te da se u interesu prozvanih i javnosti o svim navodima ili činjenicama jasno očituju", navodi oštro Špika.

– U pravnoj državi se za kršenje Zakona snose posljedice, a u Hrvatskoj? – pita se Milivoj Špika iz Bloka umirovljenici zajedno te u svojem priopćenju proziva Bulja, Mrsića i Vrdoljaka, pozivajući DORH da preispita njihove “slučajeve”. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska je izgleda jedna od rijetkih ako ne i jedina država članica EU u kojoj se može dogoditi da poneki  medij ili pojedinac  razotkriju ili upozore na nezakonite radnje a da se nakon toga apsolutno ništa ne dogodi. Podsjećamo vas na benigni video našeg reprezentativca Dejana Lovrena koji je nakon objavljenog videa odmah došao pod lupu britanske policije samo zato jer  je tijekom vožnje radio ono što po tamošnjim propisima nije dozvoljeno…..

U Hrvatskoj je izgleda sasvim normalno da netko nešto vezano uz kriminal odnosno nezakonitost objavi i da se apsolutno ništa ne dogodi, kako onom koji je nešto objavio tako ni onom o kome je nešto objavljeno, a kako je proteklo dovoljno vremena u kojem je DORH morao reagirati, javno ih pitamo:

Slučaj Bulj

Ako je saborski zastupnik gospodin Stipe Petrina, a prije njega i saborski zastupnik Andrija Mikulić,  objavio javnosti netočnosti ili bolje kazati laži u svezi saborskog zastupnika gospodina Mira Bulja odnosno medicinskog razloga za njegovo umirovljenje onda je DORH već morao reagirati na način da se najave zakonom definirane sankcije za Stipu Petrinu poradi širenja laži ili pak poradi objavljenih i provjerenih navoda najaviti pokretanje postupka protiv saborskog zastupnika Mira Bulja. U pravno uređenoj ili kako mnogi vole kazati normalnoj državi, nije moguće niti prihvatljivo da se nakon svega što je objavljeno u ovom slučaju ne očituje DORH i javnost liši svakog daljnjeg nagađanja……

Kako god bilo jedan od dvoje navedenih aktera u ovoj prići mora snositi sankcije, a na DORH-u je da u interesu javnosti čim prije utvrdi tko od navedenih.

Slučaj Mrsić

Ako je točno da je tvrtka supruge bivšeg ministra Miranda Mrsića ostala dužna državi desetak milijuna kuna, te da je dug namjerno  „otpravljen“ u zastaru, a da je sve navedeno prvo zataškavano, a onda radi objave te informacije netko dobio otkaz, tada je DORH naprosto morao odmah reagirati. DORH u ovom slučaju mora progonu izložiti sve one koji su upleteni u nezakonite aktivnosti ako ih je bilo ili pak sve one koji lažima blate časnu osobu.  U pravno uređenoj državi nije moguće da iz ovog ili ovakvog slučaja ne bude sankcioniranih, dakako ili radi počinjenog kriminala ili pak širenja dezinformacija, a na DORH-u je da to odredi.

Slučaj Vrdoljak

Ako je točna tvrdnja da je bivši ministar Vrdoljak svojoj (bivšoj) supruzi odnosno njenoj tvrtci omogućio enormnu zaradu na štetu države što je već više puta kroz medije izneseno onda je to sasvim sigurno znak da DORH mora reagirati i utvrditi činjenice. Nije prihvatljivo da se priča uporno ponavlja a da nitko ne snosi posljedice. Dakle jasno je da netko mora odgovarati za kriminal ili pak za iznošenje i širenje neistina.

Ako je DORH prava adresa za davanje jasnih odgovora, a jeste, ovime ih pozivamo da odrade svoj posao te da se u interesu prozvanih i javnosti o svim navodima ili činjenicama jasno očituju”, ističe predsjednik BUZ-a, Milivoj Špika.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.