Patrik Macek/PIXSELL

ŠPIKA NIJE BIRAO RIJEČI: ‘Ministrica Šikić nas je prevarila, ne isključujem ni njezinu ostavku’

Autor: T. P.

"Budemo li zaključili da ostaje pri prvom prijedlogu 67 godina umirovljenje 2028. i ako ona ne želi rješavati ovaj problem, rojala, međugeneracijske solidarnosti 4000 ljudi, onda nije isključeno da zatražimo njezinu ostavku", naglasio je Špika.

Čelnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), Milivoj Špika, gostovao je u Dnevniku Nove TV, istaknuvši da se umirovljenici mogu osjećati prevarenima zbog mirovinske reforme i da ne isključuje mogućnost da će zbog toga zatražiti ostavku ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić.

“Naši umirovljenici koji to nisu očekivali, mogu se osjećati prevarenima. A s obzirom na to da mi njih zastupamo u Saboru, onda možemo reći – da. Pokušali su nas prevariti, ali mi nećemo podržati reformu ovako kako je predložena, budući da to nije bila ni obveza i nitko nas ne tjera”, izjavio je Špika te dodao da ih je prevario “predlagatelj”.

“Ako je to ministrica Šikić, onda je ona bez prethodnog dogovora s Blokom umirovljenici zajedno izašla s tim prijedlogom, a dogovor je bio da se nikakvi prijedlozi unutar socijale i mirovinske reforme neće raditi, predlagati pred javnost, dok se to ne raspravi s Blokom umirovljenici zajedno i Nacionalnim vijećem za umirovljenike i starije osobe”, pojasnio je Špika koji namjerava potražiti i odgovornost ministrice Šikić, nakon što je pusi još izvjesno vrijeme od mjesec dana u kojem će  se vidjeti kako će se stvari razvijati.

“Budemo li zaključili da ostaje pri prvom prijedlogu 67 godina umirovljenje 2028. i ako ona ne želi rješavati ovaj problem, rojala, međugeneracijske solidarnosti 4000 ljudi, onda nije isključeno da zatražimo njezinu ostavku”, naglasio je Špika koji nije siguran ni u opstojnost ove Vlade.

“Vlast ovako konfigurirana neće se moći dugo održati, a da bi se održala komunikacija i konzultacija unutar partnera je neophodna. To je put ka uspjehu. Izostanak te komunikacije je put, zna se gdje”, izjavio je Špika.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.