Screenshot Youtube

SPECIJALNI RAT PROTIV HRVATSKE: OSA BiH prisluškuje i špijunira?

Autor: dnevno.hr

Iz Mektićevog odgovora da se zaključiti da OSA, kojoj je na čelu Osman Mehmedagić Osmica, stoji iza praćenja gospodarstvenika i hrvatskih dužnosnika.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je navode tjednika Nacional da su se na udaru prisluškivanja i praćenja državne Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) našli hrvatski dužnosnici iz Hrvatske i BiH te razne kompanije, piše Večernji List.

Iz Mektićevog odgovora da se zaključiti da OSA, kojoj je na čelu Osman Mehmedagić Osmica, stoji iza praćenja gospodarstvenika i hrvatskih dužnosnika.

”Sve je učinjeno sasvim legalno, legitimno i u tome nema ništa novo. Sve te interese BiH, koje i nastojimo zaštititi od nelojalnih i, rekao bih, profiterskih udara, dužni smo raditi u skladu s Ustavom i zakonima BiH. Sve do čega smo došli, sve što smo saznali u čitavoj ovoj situaciji, o kojoj je pisao i portal Žurnal, o kojoj piše i Nacional, poduzimali smo u skladu sa zakonom i Ustavom ove države, štiteći ekonomski interes i ne dopuštajući podrivanje ekonomskog sustava BiH” rekao je Mektić, a prenosi Večernji List.

Neimenovani izvor, kako piše Večernji List, ističe kako se Mektić, protiv kojega postoji niz prijava u Tužiteljstvu BiH, a koje u ladicama drže bošnjački tužitelji, posve razotkrio jer on ne bi smio imati nikakve operativne podatke ili znati o “tajnim operacijama”.

”Kod nas se ljude prisluškuje da bi se nekome pronašlo nešto. To je ustaljeni način rada, a to je nezakonito i neustavno. Druga stvar je da preko granice nikoga ne smijemo slušati. Postoji načelo teritorijalnosti”, rekao je izvoz koji tvrdi da u posljednjem slučaju “nije narušen samo Ustav i zakoni nego je prekršeno i međunarodno pravo”.

Koji bi mogao biti cilj ovakvih akcija? Možda da se prisluškivanjem gospodarstvenika s političarima, policajcima, novinarima-dođe do glavne mete – hrvatskog političkog vrha, piše Večernji List.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.