HGSS

Spasioci pronašli mamu i kćer koje su se izgubile na Velebitu

Autor: M.B.

Radilo se o nestanku dvije ženske osobe, majke i kćeri, u dobi od 49 i 13 godina.

U nedjelju u 19:10 sati, od službe nadzora Nacionalnog parka Sjeverni Velebit,HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć u potrazi za dvije strane državljanke.

Radilo se o nestanku dvije ženske osobe, majke i kćeri, u dobi od 49 i 13 godina. Zajedno s njima bio je i otac koji je u jednom trenutku zastao predahnuti dok su majka i kći nastavile dalje. Nakon nekoga vremena, otac je shvatio kako ih nema i obavijestio o tom djelatnike Nacionalnog parka.

Po informacijama oca, njihov plan bio je prošetati poučnom stazom od Zavižana prema Babić Siči i vratiti se natrag. Kako se primicala večer i vrijeme pogoršavalo, a osobe bile neadekvatno opremljene, točnije u ljetnoj obući i odjeći, bez imalo vode i mobitela, bilo je potrebno hitno intervenirati i pokušati ih pronaći što je prije moguće.

U akciju je odmah krenulo 11 spašavatelja s tri vozila, a priključila su im se i dva djelatnika Nacionalnog parka. Podijeljeni u četiri tima krenuli su u potragu u četiri pravca. Nakon sat vremena, spašavatelji su našli majku i kćer vidno iscrpljene, dehidrirane, pothlađene i ustrašene.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.