Grgur Zucko/PIXSELL

SOHV: ‘Vukovar ‘ime sveto’, samo po potrebi za cilj? Ima li nade za Hrvatsku? Ima li nade za Vukovar?

Autor: dnevno.hr

''Dakle, pripremimo se na medijsku silu koju će koristiti oni koji imaju svoje udbaške strukture u redovima njihovih urednika. Pripremimo se ponovo na obmanjivanja masa putem odašiljača velikih privatnih, ali i državnih TV i drugih postaja. Zapitajmo se što je istina i da li su objektivni u svom izvješćivanju, tko su im gosti i zbog čega su baš „oni“ u određeno vrijeme i sa kojim ciljem u eteru'', navode u priopćenju.

U petak su članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara s konferencije za medije poručili a su na prijevremenim parlamentarnim izborima spremni podržati onu političku opciju koja kao uvjet za zatvaranje Poglavlja 23 u pregovorima oko ulaska Srbije u EU bude zahtijevala od Srbije isplatu ratne štete za prekomjerno granatiranje Vukovara 1991. te odštete za ratne zarobljenike zatočene u srbijanskim logorima.

Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

”Jedinstveni smo u cijelom svijetu po mnogim događanjima, pa tako i po slučaju da jedna Vlada ruši samu sebe.

Naša država se nalazi u sferi totalnog uništenja i destabilizacije posljednjih, skoro 5 pet godina.

Dok se političari bave sami sobom država propada, a sa njom i njeni građani. Svi se skoro nalazimo u zatvoru i postajemo dužnički zatočenici. TKO JE KRIV ZA TO?

Naredna dva mjeseca, već po viđenom scenariju, trpjeti ćemo međusobna podmetanja, optuživanja, lažne i prave afere naših časnih političara, namještanja, premještanja, a sve zbog samo jednog cilja – zasjedanja u udobnu fotelju ministarstava ili saborske klupe.

Prema dobrom starom običaju, odjednom će nešto početi raditi i oglašavati se razno-razne takozvane „nevladine“ udruge koje nemilice crpe novac za svoj nerad ili protuhrvatskih rad, upravo iz državnog proračuna kojeg pune hrvatski radnici koji jedva preživljavaju.




Pojavljivat će se razne Platforme 112, Documente, B.a.B.A-e, Centri za razno-razna suočavanja, valjda sa samim sobom, Rekom-i, Kulturnjaci kojima je bilo dobro do prije koji mjesec, pa čak i Gong, deklarirani servisi antihrvatskih „hrvatskih“ stranaka i stranih obavještajnih službi država orijentiranih nekim bivšim balkanskim savezima i integracijama.

Nitko od njih, u svom bjesomučnom, galopirajućem maršu prema foteljama i vlasti neće predstaviti hrvatskom građanstvu svoje programe: kako spriječiti nezaposlenost, kako pokrenuti gospodarstvo, kako oživjeti poljoprivredu, kako očuvati strateške nacionalne interese i državnu imovinu, kako spriječiti raseljavanje i izgon hrvatske mladeži i intelektualaca u zapadne zemlje, kako iskoristiti sredstva fondova EU i uložiti u napredak gospodarstva, kako spriječiti bankarski lobi u daljnjem kamatarenju hrvatskih građana, kako riješiti problem korumpiranog političkog pravosuđa, kako uvesti red u državnu upravu, kako izvući državu iz sveopćeg kaosa, a sebe podrediti hrvatskim građanima i sveopćim interesima države kojom bi vladali odlukom naroda.

Dakle, pripremimo se na medijsku silu koju će koristiti oni koji imaju svoje udbaške strukture u redovima njihovih urednika. Pripremimo se ponovo na obmanjivanja masa putem odašiljača velikih privatnih, ali i državnih TV i drugih postaja. Zapitajmo se što je istina i da li su objektivni u svom izvješćivanju, tko su im gosti i zbog čega su baš „oni“ u određeno vrijeme i sa kojim ciljem u eteru.




Spremite se na blagotvornost obećanja i uživajte u predizbornim nastupima zvanim „med i mlijeko“. Makar na trenutak ćete imati osjećaj blagostanja i sreće, i uživajte u tom trenutku, neće dugo trajati. Sve dok „magla na bude prodana“. Ili ideologija stara 70 godina. Ne nasjedajte, od takvog kruha se ne živi, to osjećate već dugo.

A kada dođe trenutak odluke, ne dopustite da drugi odluče umjesto vas. Samo jedan kružić vas može odvesti u dva smjera: krivi ili pravi.
Neka pravi bude vaš izbor, ali za one koji budu predstavljali dokumentirane Programe izlaska naše države iz ovoga kaosa i dužničkog ropstva. Od političkih pustih predizbornih obećanja danas imamo samo opustošenu državu. Ovo je možda posljednja prilika da našu prekrasnu zemlju ostavimo svojoj djeci u nasljeđe, na temeljima na kojima je stvorena i način na koji smo sami odlučili davne devedesete Referendumom. Odlučimo o našoj djeci, našim mladim intelektualcima, hoćemo li ih slati u svijet ili će svijet imat na dlanu u svome domu. Sve ovisi o nama, ali i o njima.

Razmislimo.

Što čeka naš Vukovar? Koga će vukovarci podržati na predstojećim izborima? One koji u svojim programima budu uvrstili strateške ciljeve, a to su:

Vukovar proglasiti mjestom posebnog i trajnog pijeteta

Zaštita ljudskih prava u montiranim političkim procesima

Zaštita temelja državnosti RH (prema Deklaraciji o Domovinskom ratu)

Sprječavanje rasprodaje strateških resursa RH poradi vraćanja inozemnih dugova ili punjenja BDP-a

Gospodarski oporavak RH

Demografski oporavak i socijalna sigurnost građana, pravo na Dom

Jačanje hrvatske sigurnosno-obavještajne mreže kroz institucije, stručno osposobljene djelatnike i politički neovisne, a poradi zaštite države i građana od terorizma, nesreća i protuobavještajnog rada drugih organizacija usredotočenih na destabilizaciji države u svim resursima (kako Udbe, tako i stranih država), izbaciti antihrvatske djelatnike iz institucija sigurnosti, MUP-a, DORH-a i pravosuđa

Donošenje Zakona o općoj Lustraciji i provođenje iste

Vođenje suverene nacionalne i vanjske politike bez dopuštanja uvjetovanja stranih država i integracija u donošenju odluka

Izmijeniti Izborni zakon po uzoru na druge evropske države, promijeniti način popisa stanovništva, utvrditi točan broj stanovništva RH, birača i Dijaspore, uvesti elektroničko glasovanje. Sačuvati i izmjenama učvrstititi Zakon i Instituciju Referenduma

Riješiti dužničku krizu građana

Vanjskom politikom i bilateralnim pravnim aktima zaštiti Hrvate u BiH, Srbiji i ostalim državama gdje se narušavaju prava Hrvata

Podržat ćemo i one koji će, za zatvaranje poglavlja 23 ulaska Srbije u EU, zemlje agresora, pravne sljedbenice bivše Jugoslavije,

– zahtjevati od iste naknadu štete (reparacije) za prekomjereno granatiranje Vukovara i drugih mjesta s teritorija Srbije,

Reparaciju štete nastale granatiranjem i uništavanjem sa područja teritorija Hrvatske od strane iste sile

Tražiti odštetu za ratne zarobljenike koji su proveli mjesece u logorima na teritoriju Srbije,

Tražiti dostavu Protokola otuđenih od strane JNA iz vukovarske bolnice 18/19.studenog 1991.g,

Tražiti davanje podataka o neotkrivenim masovnim i pojedinačnim grobnicama primarnog, sekundarnog, pa i tercijalnog tipa, svih građana RH koje se još vode kao nestale osobe u Domovinskom ratu

vraćanje hrvatskog teritorija u granice svjetski priznate Republike Hrvatske,

raskid svih Sporazuma, Ugovora i Deklaracija potpisanih s Ratnim tužiteljstvom i Sudom za ratne zločine počinjene na teritoriju država bivše Jugoslavije u Beogradu, te apsolutno ukidanje univerzalne jurisdikcije istog prema državljanima RH.

Navedeno ćemo izričito zahtjevati od bilo koje političke opcije koja preuzme vlast, a biti će temelj i cilj odluke o našem glasovanju na predstojećim izborima. Ne prema obećanjima i obilaženju Vukovara tijekom kampanje već u pisanom i ovjerenom obliku priloženim Programima i Projektima”, navodi se u priopćenju GI SOHV
Odjel medijskih odnosa i Službene korespodencije.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.