Luka Stanzl/PIXSELL

SOA: Tomislav Karamarko nikada nije bio suradnik Udbe

Autor: Dnevno.hr

Karamarko je u svom izlaganju bio kratak jer kako je kazao, sve što je Manolić rekao su "bezvezarije i notorne laži"

”Provjerama kroz raspoložive dokumentacijske fondove SOA-e nije utvrđeno da je Tomislav Karamarko do 1990. godine bio suradnik tadašnje Službe državne sigurnosti Sekretarijata za unutrašnje poslove SRH. Također, nije utvrđeno ni da je u bilo kojem svojstvu sudjelovao u radu Službe ili da je bio uključen u bilo kakvo postupanje s nekim od djelatnika službe”,  stoji u dopisu SOA-e koji je pristigao u sudnicu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu, a povodom privatne tužbe u kojoj Tomislav Karamarko tuži za klevetu Josipa Manolića jer ga je prozvao suradnikom Udbe, prenosi Jutarnji list. 

Karamarko je u svom izlaganju bio kratak jer kako je kazao,  sve što je Manolić rekao su “bezvezarije i notorne laži, objede i klevete u funkciji političkog obračuna i diskreditiranja”. “U vrijeme za koje Manolić navodi da sam radio za Udbu bio sam student. Istovremeno sam bio pripadnik katoličke mladeži, pohađao vjeronaučnu zajednicu te bio student Teološkog instituta za laike”, kazao ej Karamarko dodajući da je radi toga upao u okči tajnim službama.

Odgovarajući na pitanje sutkinje Karamarko je još jednom odbacio Manolićeve tvrdnje da je bio suradnik Udba-e. Sutkinja je, potom, upitala Karamarka zašto je onda Manolić iznio tvrdnje o njegovoj navodnoj suradnji s Udbom, na što je bivši šef HDZ-a bez dlake na jeziku odgovorio “kako je Hrvatska došla u fazu raščišćavanja s prošlošću”.

 

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.