Edina Zuko/PIXSELL

Službena komemoracija za žrtve logora u Jasenovcu

Autor: Dnevno.hr/HRT

Komemoracija je počela minutom šutnje i čitanjem ulomaka iz "Dnevnika Diane Budisavljević" koji govori o stradanju djece u logoru

U spomen-području Jasenovac u tijeku je komemoracija žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora u sjećanje na 22. travnja 1945. i proboj 600 logoraša, od kojih je preživjelo njih stotinjak. Pokrovitelj je Hrvatski sabor.

Komemoracija je počela minutom šutnje i čitanjem ulomaka iz “Dnevnika Diane Budisavljević” koji govori o stradanju djece u logoru.

Jučer su komemoraciju organizirali antifašisti Hrvatske te Srpsko narodno vijeće, a sutra će to učiniti i židovske udruge.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjeluje će na komemoraciji. Uz predsjednika Vlade su i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

U 10.40 sati kolona sjećanja krenut će prema spomeniku Bogdana Bogdanovića „Cvijet“, gdje će u 11.00 sati započeti komemoracija, koja se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.