FaH

SLUČAJ Horvatinčić: Tužiteljstvo uložilo žalbu, traže ponovno suđenje

Autor: dnevno.hr

Općinsko državno odvjetništo u Šibeniku uložilo je žalbu na oslobađajuću presudu šibenskog Općinskog suda Tomislavu Horvatinčiću, koji je bio optužen za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je život izgubilo dvoje talijanskih državljana. O žalbi će odlučivati Županijski sud u Zadru, kojem je žalba dostavljena.

“Spis predmeta u postupku okrivljenika Tomislava Horvatinčića, a povodom žalbe Općinskog državnog odvjetništva Šibenik, u skladu s člankom 5. Zakona o područjima i sjedištima sudova dostavljen je Županijskom sudu u Zadru na nadležno postupanje”, izjavila je u srijedu Melina Gulin Pavlaković, glasnogovornica Općinskog suda u Šibeniku, piše Net.hr.

Zadarski sud je odlučivao i o žalbama tužiteljstva i obrane na sudsku presudu iz studenog 2015. godine, kada je Horvatinčić proglašen krivim i osuđen na uvjetnu kaznu od tri godine.

Vijeće Županijskog suda u Zadru je u studenom 2016. ukinulo presudu, a predmet je vraćen prvostupanjskom sudu zbog “formalno-pravnih pogrešaka tijekom sudskog postupka” na ponovno suđenje. Na kraju je Horvatinčić potpuno oslobođen na šibenskom sudu, uz obrazloženje kako je u trenutku nesreće doživio sinkopu.

Vijeće Županijskog suda u Zadru može čak pokrenuti ponovno suđenje ili preinačiti samu presudu.

Žalba Općinskog državnom odvjetništva u Šibeniku podnesena je prvog prosinca prošle godine. U žalbi su iscrpno analizirani svi žalbeni razlozi i argumenti, kao i stajalište državnog odvjetništva zašto je zaključak suda pogrešan.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.