screenshot, youtube
screenshot, youtube

VIŠEMILIJUNSKA ŠTETA U SLAVONIJI: Padala tuča, vjetar nosio limove i rušio stabla! (VIDEO)

Autor: A.P.

Nevrijeme je pogodilo i područje Općine Oriovac u Brodsko-posavskoj županiji.

Najavljeno nevrijeme u srijedu je pogodilo Slavoniju u kojoj je padala kiša i tuča praćene grmljavinom.

Jaka tuča napravila je dosta štete na poljoprivrednim kulturama, dok je vjetar rušio stabla i uništavao krovove.

I u Brodsko-posavskoj županiji nevrijeme

Nevrijeme je pogodilo i područje Općine Oriovac u Brodsko-posavskoj županiji.

“Vozio sam se autobusom, bilo je 17:15. Ja sam prošao autobusom, bilo je strašno, užasan prizor, letjele su grane, limovi,… Autobus nije mogao proći, promet se nije mogao normalno odvijati”, rekao je čitatelj za 24 sata kojega je nevrijeme zateklo na području između Brodskog Stupnika i Oriovca.

Osim toga, prve snimke nevremena u Požegi pojavile su se na YouTubeu.

Jaka tuča padala je i učinila dosta štete na poljoprivrednim kulturama dok je vjetar srušio drvo na izlasku iz Požege prema Eminovcima te odnio krov sa obiteljske kuće u Eminovcima. U Komarovcima kraj Kaptola vjetar je uništio poljoprivredni objekt u kojem se nalazio traktor i drugi radni strojevi”, piše 034portal.hr.

“U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša je donosila kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica. Dio grada je bez struje, kao i neka okolna mjesta. Na terenu su ekipe HEP-a, komunalaca i vatrogasci. Šteta je višemilijunska, a teško ju je i sagledati jer je ubrzo pao mrak. Pravi razmjeri štete bit će poznati ujutro, kada se dobiju sve informacije s terena”, rekao je za HRT gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Capture

Meteoalarm je za danas izdao narančasto upozorenje za veliki dio Hrvatske. “Moguće je izraženije grmljavinsko nevrijeme te lokalno dosta kiše i bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine je 75%”, naveli su u priopćenju upozorenja. Oblačno i djelomice sunčano vrijeme diljem Hrvatske povremeno će prekidati kiša i grmljavina. Vjetar slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a u gorskoj Hrvatskoj zapadni i jugozapadni. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, ponegdje i jak, samo ujutro na jugu još jugo, a potkraj dana na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura u unutašnjosti i na sjevernom Jadranu većinom od 21 do 26 °C, a u Dalmaciji između 26 i 31 °C.

Autor: A.P.

ZADNJE VIJESTI