Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Vlade Republike Hrvatske u četvrtak se održava u Vukovaru

Autor: dnevno.hr

Vlada bi trebala osnovati povjerenstvo za proglašenje Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta

Sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se u četvrtak, 17. studenoga 2016. godine, u 15.00 sati, u Vukovaru,

Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala donijeti više odluka o  potpori Banskih dvora i ministarstava gradu Vukovaru.

Nakon što, prema dnevnom redu, prva točka bude Izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, Vlada bi, između ostaloga, trebala osnovati povjerenstvo za proglašenje Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta.

Na dnevnom je redu i odluka o sufinanciranju izgradnje komunalnog pristaništa „Marina“ u Vukovaru za što će Vlada ukupno odobriti 8,75 milijuna kuna (s porezom na dodanu vrijednost). Posebnim, pak, zaključkom Vlada će zadužiti više ministarstava da, u suradnji s Gradom Vukovarom, Hrvatskim vodama te Hrvatskim cestama i HEP-om, osiguraju pripremu izrade Programa obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Grada Vukovara za razdoblje 2017.-2021. godine.

Donijet će i odluku da se Državnom izbornom povjerenstvu iz proračunske zalihe isplati četvrta rata, u iznosu od 26 milijuna kuna, za materijalne troškove, troškove naknada stručnih timova izbornih povjerenstava izbornih jedinica, troškove naknada djelatnika Ministarstva financija, Porezne uprave koji su radili poslove unosa rezultata glasovanja u informatički sustav i naknadu troškova izborne promidžbe tijekom provedbe prijevremenih izbora.

Na zatvorenom dijelu sjednice bit će i kadrovska pitanja, a premijer Plenković potvrdio je da će biti donesene odluke o imenovanjima više državnih tajnika.

Autor: dnevno.hr