Patrik Macek/PIXSELL

Sjednica Sabora započela klasičnim stankama

Autor: dnevno.hr

Tomislav Žagar u ime kluba Mosta govorio o poduzeću Gaj i oko 700 radnika koji nisu dobili potraživanja od oko 70 milijuna kuna.

Na početku današnjeg zasjedanja Hrvtskog sabora stanke je zatražilo pet klubova zastupnika, javlja HRT.

Saborski su zastupnici minutom šutnje odali počast svim ženama žrtvama nasilja. Potaknuo je to SDP, koji će, rekao je Joško Klisović u saborsku proceduru uputiti prijedlog Zakona o ratifikaciji Istambulske konvencije protiv nasilja nad ženama. Dodao je kako SDP-ov zakonski prijedlog ima nekoliko članaka i veliko obrazloženje, ali će nakon njegova usvajanja trebati uskladiti sve hrvatske propise sa sadržajem konvencije, te osigurati proračunska sredstva kako bi se taj sveobuhvatni mehanizam mogao provesti. “Službeni podaci su alarmantni, a broj žena žrtava nasilja je od 2013. do 2015. porastao za 184 posto. Nažalost i broj ubijenih žena se ne smanjuje”, rekao je Klisović.

Tomislav Žagar u ime kluba Mosta govorio o poduzeću Gaj i oko 700 radnika koji nisu dobili potraživanja od oko 70 milijuna kuna.

Ispred Kluba Živog zida i Snage zastupnik Goran Aleksić objasnio je kako se u Njemačkoj vodi mnogo sudskih postupaka u kojima građani tuže banke zbog naplaćivanja zahtjeva za obradu kredita. Ima i prvostupanjskih presuda prema kojima banke moraju vratiti naknade, pa Aleksić predlaže da u hrvatske zakone ugradi koje naknade banke ne bi smjele naplaćivati.

Afera dnevnice bila je tema saborskih stanki. Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović upozorava da je od objave izvješća Državne revizije DORH-u trebalo 110 dana da pokrene slučaj. Međutim, tvrdi uime Kluba Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović, dnevnice nisu jedini problem u uredu vlade, jer je revizija upozorila i na nepravilnosti u sustavu javne nabave.

HDZ pak, rekao je Dražen Bošnjaković, daje punu potporu DORH-u da se slučaj razriješi i procesuira.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.