Sisački Laburisti predali HŽPP-u peticiju za brzi vlak Sisak-Zagreb

Autor: dnevno.hr

"O ovoj peticiji obavijestit ćemo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture od kojeg očekujemo apsolutnu potporu po pitanju bržeg i kvalitetnijeg povezivanja Siska s ostalim dijelovima Hrvatske", poručili su sisački Laburisti.

Sisački Laburisti danas su u Zagrebu predali HŽPP-u peticiju Siščana i putnika za uspostavom brze željezničke linije Sisak-Zagreb.

Tijekom manje od tjedan dana koliko je trajala akcija, prikupljeno je više od tisuću potpisa kojima su se građani i putnici jasno očitovali o nužnosti uvođenja brzog vlaka, kako za potrebe radnika tako i studenata te svih ostalih koji svakodnevno putuju u Zagreb.

“Priopćenjem od 1. kolovoza usprotivili smo se ukidanju vlaka koji iz Zagreba za Sisak polazi u 20:51 sati te zahtijevali uvođenje brze željezničke linije između ova dva grada. Večernji vlak nije ukinut, a ujedno se nadamo kako će i naš zahtjev za uvođenjem brzog vlaka naići na razumijevanje HŽ-a i biti ostvaren već prilikom određivanja reda vožnje za sljedeću godinu, osuvremenjujući na taj način željezničku povezanost dijelova Hrvatske na zadovoljstvo korisnika usluga, građana i gospodarstvenika. O ovoj peticiji obavijestit ćemo i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture od kojeg očekujemo apsolutnu potporu po pitanju bržeg i kvalitetnijeg povezivanja Siska s ostalim dijelovima Hrvatske”, poručili su sisački Laburisti.

>>> Laburisti pokreću peticiju za brzu željezničku liniju Sisak-Zagreb

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI