Marko Prpic/PIXSELL

Siniša Kovačić izbrisan kao zakonski zastupnik HRT-a

Autor: dnevno.hr

Sedam dana nakon imenovanja u Saboru Blago Markota imenovan je kao vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja i službeno upisan kao zastupnik javne radiotelevizije

Trgovački sud u petak je objavio rješenje na temelju kojega se u sudskom registru briše ime Siniše Kovačića kao zakonskog zastupnika HRT-a.

Sedam dana nakon imenovanja u Saboru Blago Markota imenovan je kao vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja i službeno upisan kao zastupnik javne radiotelevizije.

Upis promjene čelnika HRT-a u sudski registar uslijedio je nakon objave odluke Hrvatskog sabora o imenovanju Markote u Narodnim novinama te je preregistracijom Blago Markota u petak i službeno naveden kao osoba odgovorna za zastupanje HRT-a.

Markota je poništio Kovačićevu odluku o donošenju novog Etičkog kodeksa za novinare i kreativno osoblje HRT-a i to na temelju zaključka Nadzornog odbora da je taj dokument ništavan jer nije donosen u skladu s postupkom propisanim Statutom HRT-a.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.