Davor Puklavec/PIXSELL

Sindikati traže 13. plaću: Ako ne počnu pregovori najavljuju štrajk

Autor: dnevno.hr

'Doživljavamo udare na velike sindikate', poručili su

Čelnici sindikata javnih službi održali su konferenciju za medije na temu pregovora o temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, te pozicije sindikata u pregovorima.

Pregovori za granske kolektivne ugovore još nisu počeli. Središnji odbor je odlučio najavu štrajka i početak mirenja, ukoliko ne bude bilo rješenja, odnosno ako ne započnu pregovori o kolektivnim ugovorima.

Najavili su da će tražiti 13. plaću. U odnosu na božićnice i regrese, smatraju da radnicima pripada pravo na 13. plaću, kao i brojnim radnicima u EU, među kojima ima i onih s 14.

‘Doživljavamo udare na velike sindikate’, rečeno je također. Osporavaju, naime, reprezentativnost sindikata Preporod.

Nezadovoljni plitkom demagogijom, članovi ga napuštaju, navodi Vilim Ribić. Optužio je Željka Stipića da opstruira rad sindikata.

“On sjedi u busiji dok pregovaramo, dok štrajkamo. Ometa zalaganje za interese naših i, paradoksalno, njegovih članova”, kazao je Ribić, prenosi N1.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.