Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Sinčić: ‘Živi zid neće sam na izbore, stvaramo široku koaliciju’

Autor: dnevno.hr

Želimo okupiti sve one građane kojima je dosta korupcije i partitokracije. Jedina je podjela na one koji žele promjene i one koji žele zadržati sadašnje stanje", kazao je Sinčić.

Ivan Vilibor Sinčiću u nedjelju je u razgovoru za N1 otkrio da Živi zid neće izaći sam na izbore u rujnu te da se stvara  – široka koalicija.

“Ovo će biti prvi put da Živi zid ne ide sam na izbore. Mi stvaramo jednu, ‘ajmo reći, široku frontu koja će se suprotstaviti partitokraciji. Želimo okupiti sve one građane kojima je dosta korupcije i partitokracije. Jedina je podjela na one koji žele promjene i one koji žele zadržati sadašnje stanje”, kazao je.

Na pitanje tko će činiti koaliciju, nije htio dati odgovor.  “To ćemo objaviti vjerojatno do kraja tjedna”, kazao je.

“Svakako idemo na pobjedu, idemo osvojiti vlast. Građani će odlučiti kome će dati povjerenje”, kazao je u nastavku

Upitan je postoje li uvjeti pod kojim bi suradnja s većim strankama ipak bila moguća, s obzirom da ciljaju na vlast, Sinčić je kazao:
“Gledajte, suradnja nije moguća. Most je pokazao da nije moguće kroz suradnju s SDP-om i HDZ-om doći do reformi, a mi smo to znali i prije. Velikim strankama paše status quo, da je zemlja organizirana na ovaj način jer oni u toj mutnoj vodi lako plivaju”, kaže.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI