Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sinčić: ‘Vlada mora čim prije zauzeti odlučan stav prema migrantima’

Autor: Hina

Zastupnik Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid) upozorio je u srijedu da BiH postaje žarište, odnosno hot spot za izbjeglice, te pozvao hrvatsku Vladu da čim prije zauzme odlučan stav prema migrantima.

BiH postaje žarište za migrante, a Hrvatska se u ovom trenutku nije jasno postavila prema tom pitanju. Ako to ne učini, dogodit će joj se da ona postane žarište, rekao je Sinčić u Hrvatskom saboru.

Struka kaže da se dnevno u BiH vraća 200 ljudi iz Hrvatske, rekao je zastupnik podsjećajući da je u Europi došlo do promjene migrantske politike.

U Italiji je nova vlada zabranila pristajanja brodovima koji spašavaju izbjeglice, razmišlja se o zatvaranju Lampeduse, u Austriji nova vlada vodi konzervativnu politiku, Mađarska je odavno prva dignula žicu, pobrojao je Sinčić.

Ne znamo kakva je zajednička politika prema migrantima naših susjednih zemalja, odnosno zemalja članica EU-a, kaže čelnik Živog zida.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.