Slavko Midzor/PIXSELL

Sinčić: ‘Ova porezna reforma napravljena je za banke i bogate, prijeti nam katastrofa’

Autor: T. P.

"Nama ovdje prijeti nova katastrofa teška 40 milijardi kuna, zadnja takva su bile predstečajne nagodbe kada se isto podobnima opraštalo toliko i toliko iznosa, prije toga je bila sanacija banaka", zabrinut je Sinčić

Hrvatski sabor danas je okončao svoju prvu sjednicu, čiji je kraj obilježila trodnevna žustra rasprava o prijedlogu izmjena zakona u sklopu porezne reforme koju predlaže Vlada.

Nakon prvog čitanja zastupnici su većinom glasova prihvatili predložene izmjene, uz niz prijedloga i opaski koje će biti upućene Vladi, ne bi li ih uvrstila u konačne prijedloge izmjena tih zakona. Nakon drugog čitanja ponovno će se glasovati o predloženim izmjenama i potom će one biti prihvaćene ili odbijene, izvijestila je Nova TV.

Saborski zastupnik Živog zida reformu je nazvao putem u katastrofu:

“Za nas je to reforma koja nije i jasno se pokazalo da ova reforma preferira samce od ljudi koji imaju ili će imati djecu, da preferira strance u odnosu na domaće ljude i ljude koji ovdje žive i koji će ovdje živjeti. Također pokazala je da preferira bogate, njima daje veće pogodnosti na stanove i nekretnine, njima daje veće pogodnosti na kupnju auta, daje im veće dohotke i mi tu reformu kao takvu nećemo podržati.

Nama ovdje prijeti nova katastrofa teška 40 milijardi kuna, zadnja takva su bile predstečajne nagodbe kada se isto podobnima opraštalo toliko i toliko iznosa, prije toga je bila sanacija banaka.

Od mladih obitelji ćemo tražiti da plaćaju više, još ćemo im ukinuti olakšicu na kupnju prve nekretnine. Pritisak ide na one koji ga ne mogu podnijeti, uništava se tijelo iz kojega bi se trebala razvijati naša zemlja, a pogoduje se bankama. Što više i dublje čitam sve više me strah i sram ovoga zakona”, napisao je Sinčić na Facebooku nakon sjednice.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.