Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sinčić oštro protiv uvođenja eura: ‘Euro? – Neuro!’

Autor: T. P.

"Borimo se protiv uvođenja eura i za monetarni i kreditni suverenitet i jednoga dana za financijski sustav koji nije zasnovan na zaduživanju. Euro? - Neuro", napisao je Sinčić na Facebooku.

Nakon što su se Britanci izjasnili za izlazak iz Europske unije, dio britanskih medija piše da će osam zemalja članica Europske unije, kojima euro još uvijek nije službena valuta, možda morati hitno uvesti navedenu valutu kao sredstvo plaćanja.

>>> POSLJEDICE BREXITA: Hrvatskoj prijeti hitno uvođenje eura!

Na sve se osvrnuo i saborski zastupnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić, oštar protivnik uvođenja eura:

“Euro? – Neuro !
Država bez novca je ništa.

Nije dovoljno što oko 95% bankarskog tržišta Hrvatske drže strane korporacije koje onda sude koje projekte i sektore treba kreditirati, a koje treba zatvoriti.
Nije dovoljno što se desetljećima sistematski za skupi tuđi novac (i s valutnom klauzulom) kupuju tuđi proizvodi čime se zatvara krug dužničkog ropstva.
Nije dovoljno što se sa oko 60% plasmana kreditira potrošnja (u velikom dijelu uvozne robe), a sa samo oko 40% proizvodnja (umjesto obrnuto kao u počecima Republike Hrvatske).

Nismo kao država izgubili dovoljno suvereniteta, nego nas se želi svesti na običnu euroregiju koju će razoriti nemilosrdni procesi upravljani iz Bruxellesa.

Sada se javljaju analitičari koji u Brexitu ne vide konačan pad centraliziranog birokratskog modela koji regulira sve od automobilskih stakala do duljine krastavaca i sistema zajedničke valute, nego alibi da još jače ošišaju i ogole naše hrvatsko stablo i ostave nas sa još manje imovine i kontrole nad našom zemljom i procesima u njoj.

Hrvatskoj treba upravo suprotan proces – proces kunizacije koje je uzeo maha potražnjom za kunom nakon katastrofe sa švicarcem.

Borimo se protiv uvođenja eura i za monetarni i kreditni suverenitet i jednoga dana za financijski sustav koji nije zasnovan na zaduživanju.

Euro? – Neuro”, napisao je Sinčić na Facebooku.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI