: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šibenskom policajcu i branitelju prijeti deložacija: Sindikat policajaca traži od Orepića da se zauzme za za njega!

Autor: dnevno.hr

Stan je dobio na korištenje dok mu se ne obnovi u ratu oštećena obiteljska kuća. Država kuću zakonski smatra obnovljenom, a Teskara tvrdi da u kući ne može postaviti ni kadu i wc jer su vertikale loše izvedene, a i cijevi su postavljene preko već postojeće žbuke

Poznati šibenski policajac Jure Teskera dočekat će Novu godinu u stanu na Šubićevcu koji je na privremeno korištenje dobio od Policijske uprave šibensko-kninske, aliprema svem sudeći iz njega će morati uskoro iseliti.

Na Staru godinu neće biti nikakve deložacije niti je niti na šibenskom Općinskom sudu o tome postoji ikakva odluka, piše portal Sibenik.In,. 

“Iskreno, nisam ni očekivao da će me iseliti baš sutra, ali to ne mijenja niti rješava moj problem. Ista mi je stvar, bilo to sutra, idućeg tjedna ili za mjesec dana”,  kazao je  omiljeni šibenski kontakt policajac

Stan na Šubićevcu na korištenje je dobio kao redarstvenik i hrvatski branitelj dobrovoljac dok mu se ne obnovi u ratu oštećena obiteljska kuća u Kijevu kraj Knina. Država kuću zakonski smatra obnovljenom i smatra da stan sad treba vratiti.

Problem, kako kaže policajac, leži u tome da kuća u Kijevu nije obnovljena, odnosno ono malo radova koji su na njoj obavljeni su manjakavi i zbog toga želi da mu se omogući otkup stana u kojem živi sa suprugom i troje sinova.

“Tu u kući ne mogu postaviti ni kadu i wc jer su vertikale loše izvedene, a i cijevi su postavljene preko već postojeće žbuke. Tu jednostavno nisu uvjeti za život. Neki od tih izvođača su već umrli, a neki su pobjegli u susjednu Bosnu i Hercegovnu” žali se hrvatski branitelj.

Predsjednik sindikata policijskih službenika Mario Puškarić pisao je ministru Vlahi Orepiću u kojem ne samo da traži da se zauzme za svog policajca, nego da se i istraži slučaj obnove kuće u Kijevu, jer država je očito taj posao nekom platila, a nije dobro obavljen.




‘Njegova kuća u Kijevu službeno se vodi kao obnovljena iako u naravi to nije tako te nije pogodna za stanovanje, a samim time je neuseljiva iz razloga što se nalazi u derutnom stanju. Po navodima Jure Teskere za navedenu kuću država je isplatila novac za obnovu izvođaču radova i nadzorniku radova, ali su oni novce međusobno raspodijelili, dok radove na kući nisi završili.Isto tako, prema tvrdnjama Jure Teskere, više puta je upućivao žalbe, predstavke i prigovore raznim nadležnim institucijama, koje unatoč navedenom nisu poduzimale nikakve mjere i radnje, pa čak nisu niti izašle na teren, kako bi ispitali i utvrdili da kuća nije obnovljena, a samim time niti pogodna za stanovanje. Usporedo s tim Jure Teskera je zbog navedene činjenice više puta slao zamolbe za otkup stana u kojem se trenutno nalazi, na što je uvijek dobio negativan odgovor, odnosno nije mu  u konačnici odobren otkup navedenog stana’, piše u otvorenom pismu sindikalista upućenom ministru Orepiću.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.