Dusko Marusic/PIXSELL

Šerbedžija odgovorio braniteljima: ‘To što jesam rekao nema veze s hrvatskim braniteljima, to bi bilo glupo’

Autor: dnevno.hr

"To nije, jednostavno, moje mišljenje. Ako netko to tako doživljava, ispričavam se, ali ja to nisam rekao.", kazao je glumac.

Nakon što je Ministarstvo branitelja prozvalo u četvrtak glumca Radu Šerbedžiju zbog izjave “Nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Haagu, zapravo kriminalci”, Šerbežija je za N1 opovrgnuo da je spominjao Haag, branitelje ili ratne heroje u ovom kontekstu.

“Samo sam rekao da su mnogi kriminalci pušteni iz zatvora da bi se borili u tim groznim ratovima na teritoriju bivše Jugoslavije. Ovo što govorite nisam kazao, to je mogao netko krivo napisati, ali ja to nisam rekao”, kazao je Šerbedžija.

“Pravi heroji ostaju pravi heroji i ostat će heroji. To što jesam rekao nema veze s hrvatskim braniteljima, to bi bilo glupo. Nisam spominjao Haag, samo sam spomenuo da su u tim groznim ratovima sudjelovali ljudi pušteni iz zatvora”, naglašava Šerbedžija.

Na pitanje kako komentirao priopćenje Ministarstva, koje “najoštrije osuđuje” te “smatra krajnje neprimjerenom i neutemeljenom izjavu g. Rade Šerbedžije” “u kojoj se osvrće na ratna zbivanja tijekom Domovinskog rata te između ostalog tvrdi da su svi ratni heroji, koji su završili u Haagu, kriminalci”, Šerbedžija je kazao:

“Ne može se to proglašavati ničim od od ovoga što navodite i ne može to biti uprereno protiv nekoga, a da taj ne stoji iza onog što je napisano. To nije, jednostavno, moje mišljenje. Ako netko to tako doživljava, ispričavam se, ali ja to nisam rekao.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.