Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Šeksu prijeti uhićenje u Srbiji

Autor: Dnevno.hr

"Tjeralica protiv mene i dalje postoji u Srbiji, kao i rješenje za doređivanje pritvora... Tako da bih se ja, kao i brojni drugi, izložio velikom riziku ako bi došli na dohvat pravosudnih organa Srbije", kaže Šeks.

Nakon što je Srbija i službeno otvorila ključna poglavlja u pregovorima s EU, branitelji tvrde da su ostavljeni na milost Beogradu i strahu od napuštanja vlastite države pod prijetnjom da svakog trenutka mogu biti uhićeni.

Branitelji strahuju od uhićenja, Škare-Ožbolt: ‘Hrvatska nije učinila dovoljno, dano je zeleno svjetlo na screeningu poglavlja’
I Vladimir Šeks jedna je od osoba koja se nalazi na srbijanskoj optužnici. Optužen je za kazneno djelo poticanja na genocid na području istočne Hrvatske. Zahtjev Beograda da ga se stavi na Interpolovu tjeralicu i činjenica da ne odsutaju od progona, već mu godinama, kaže, komplicira život.

“Tjeralica protiv mene i dalje postoji u Srbiji, kao i rješenje za doređivanje pritvora… Tako da bih se ja, kao i brojni drugi, izložio velikom riziku ako bi došli na dohvat pravosudnih organa Srbije”, kaže Šeks za RTL.

“Tjeralica protiv mene i dalje postoji u Srbiji, kao i rješenje za doređivanje pritvora… Tako da bih se ja, kao i brojni drugi, izložio velikom riziku ako bi došli na dohvat pravosudnih organa Srbije”, kaže Šeks.

Na pitanje bi li ga mogli procesuirati u Neumu, u slučaju da ide u Dubrovnik, kaže kako je to moguće, ali da smatra kako to ne bi bilo realno. Dodaje i kako će razuman čovjek to izbjegavati.

“Hrvatska je donijela Zakon o ništetnosti pravnih akata Srbije, JNA i bivše Jugoslavije kojim je te pravne akte proglasila ništetnim. Ovo najnovije sada, gdje nas ministar Kovač uvjerava da su postignuti takvi aranžmani, pa i zeleno svjetlo ulasku Srbije u EU, koji će osigurati da se izbjegne taj sukob nadledležnosti, vidjet ćemo… Ja sam vrlo skeptičan prema tome, ali treba pričekati razvoj situacije”, kaže Šeks.

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI