Petar Glebov/PIXSELL

Šeks i Hasanbegović se složili: ‘Državnost treba slaviti 30. svibnja’

Autor: dnevno.hr

30. svibnja bi trebao biti datum. Slažem se s time što je rekao Šeks. O tome odlučuje Hrvatski sabor", kratko je komentirao Hasanbegović.

Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem, u subotu je na Mirogoju položilo cvijeće povodom Dana neovisnosti

“Želio bih čestitati Dan neovisnosti Republike Hrvatske i prisjetili smo se jutros tih dana prije 25 godina kada su raketirani Banski dvori i kada je izbjegnut scenarij po kojem je trebalo biti ubijeno hrvatsko vodstvo. To je bio ključan dan za raskidanje svih državnopravnih veza s bivšom državom i praktički je značio stupanje na snagu Deklaraciju o neovisnosti RH. Sada se tog dana prisjećamo s ponosom i obvezom da uoči sastavljanja nove Vlade prionemo angažirano raditi na zadaćama koje su prioritet suvremenog hrvatskog društva”, kazao je Plenković za N1. 

Vladimir Šeks rekao je kako bi se sve trebalo objediniti u jedan datum, 30. svibnja i da bi o tome trebalo raspisati referendum.

“Trenutno imamo nekoliko datuma. Gospodin Šeks je doajen Sabora, ali to je tema koja zavrjeđuje ozbiljnu i temeljitu raspravu. Kada dođe vrijeme za to uključit ćemo se u nju”, komentirao je Šeksovu ideju Plenković.

Sa Šeksovom idejom se slaže i tehnički ministar kulture i povjesničar Zlatko Hasanbegović.

“30. svibnja bi trebao biti datum. Slažem se s time što je rekao Šeks. O tome odlučuje Hrvatski sabor”, kratko je komentirao Hasanbegović.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.