FaH

Šeks: ‘Grmoja debelo laže!’

Autor: Hina

Grmoja je u srijedu na konferenciji za novinare predstavio dokumente za koje tvrdi da pokazuju odgovornost Vladimira Šeksa i govore u prilog nužnosti nastavka rada istražnog povjerenstva za Agrokor

HDZ-ov veteran i pročelnik stranačkog Savjetodavnog vijeća Vladimir Šeks odbacio je u srijedu optužbe Nikole Grmoje (Most) da je prikrivao kriminal u Agrokoru, ustvrdivši da Grmoja “debelo laže ili se radi o neznalici koja ne zna niti najosnovnije stvari”, jer nije bio državni odvjetnik u vrijeme za koje ga Grmoja optužuje.

Grmoja je u srijedu na konferenciji za novinare predstavio dokumente za koje tvrdi da pokazuju odgovornost Vladimira Šeksa i govore u prilog nužnosti nastavka rada istražnog povjerenstva za Agrokor.

Grmoja je novinarima pokazao faksimil kaznene prijave koju je 1992. podigla Narodna banka Hrvatske protiv Zagrebačke banke zbog nenamjenskog trošenja kredita dodijeljenog Agrokoru i činjenice da je iz trezora HNB-a nestalo šest milijuna njemačkih maraka. Pritom je za političku odgovornost prozvao Šeksa ustvrdivši da kao tadašnji državni odvjetnik nije podigao optužni prijedlog u tom slučaju.

Šeks je Hini izjavio da u prijavi koju je Grmoja pokazao medijima stoji da je 6. veljače 1992. godine podignuta kaznena prijava protiv Zagrebačke banke i glavnog direktora Franje Lukovića jer je iz trezora nestalo šest milijuna njemačkih maraka.

U toj prijavi, rekao je Šeks, ne radi se o kaznenoj prijavi već o prijavi za privredne prijestupe. Ta je prijava za privredni prijestup 6. veljače 1992. godine upućena Okružnom javnom tužilaštvu u Zagrebu, ističe Šeks, a on je državnim tužiteljem postao sredinom travnja iste godine.

“Grmoja drsko laže ili je notorna neznalica kada mene optužuje za prikrivanje kriminala u Agrokoru. Ta kaznena prijava nije bila naslovljena na mene već na okružnog javnog tužitelja Tužilaštva u Zagrebu. Ništa nisam prikrivao i nemam nikakve veze s tim jer sam državnim tužiteljem postao sredinom travnja iste godine”, rekao je.

Stoga Šeks “idiotizmom prve vrste” naziva Grmojine optužbe da nije podnio optužni prijedlog i da je prikrivao kriminal u Agrokoru.




Podsjetio je kako ga je Grmoja prije desetak dana optužio da je “u ladicu” stavio izvješće Financijske policije za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju od 15. ožujka 1994. godine.

Ustvrdivši kako se i tu radi o Grmojinoj lažnoj tvrdnji, Šeks je rekao kako nije ništa prikrio već je, nakon što je 15. ožujka 1994. od Financijske policije primio Izvješće o uočenim nepravilnostima u kontroli poslovanja Agrokora u vezi nenamjenskih kredita, odmah 22. ožujka 1994. poslao izvješće glavnom državnom odvjetniku Krunoslavu Olujiću, zatraživši pokretanje odgovarajućeg postupka i izvješće o postupkovnim radnjama.

Kako nije dobio odgovor od Olujića, isti dopis ponovio je 9. svibnja 1994. i 14. srpnja iste godine. “U tri navrata od glavnog državnog odvjetnika tražim da me izvijesti što su poduzeli u vezi s kontrolom koju je provela Financijska policija u Zagrebu”, naglasio je Šeks.




Smatra da se i u tom slučaju radi o Grmojinoj “krupnoj laži kojom ga želi diskreditirati”, te podsjeća kako je na zadnjoj sjednici istražnog povjerenstva za Agrokor bivši ministar financija Zoran Jašić rekao da Šeks, kao potpredsjednik Vlade 1994. godine, nije stavio u ladicu tu prijavu već ju je uputio državnom odvjetništvu.

Grmoja pokazao novu kompromitirajuću dokumentaciju o Šeksu!

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.