Ilustracija

Šef iz dubrovačke Porezne Mate Cebalo prijavljen za varanje na kartama Jadrolinije i podnošenje lažnih putnih troškova

Autor: portaloko.hr

Aktualni Voditelj službe za opće poslove, prekršaj i edukaciju ponovno se, nakon gotovo pet godina od smjene našao u financijskom skandalu, a sudeći po anonimnim prijavama i u golemom problemu

Skupina osoba zaposlenih u nacionalnoj kompaniji Jadrolinija podnijelo je anonimnu prijavu, koji svoju anonimnost pravdaju strahom od odmazde, u kojoj navode kako je djelatnik kao zaposlenik Područnog ureda u Dubrovniku, navedene kompanije, radio isplate lažnih troškova putovanja vlastitim automobilom i to svakog radnog dana te troškove karata trajekta, dok je na svoje radno mjesto u Dubrovniku došao svega nekoliko puta.

Priču donosi Portaloko koji su u posjedu dokumentacije odnosno ispisa karata nacionalne kompanije ‘Jadrolinija’ te preslika knjige dolazaka i odlazaka na posao Područnog ureda u Dubrovniku gdje je jasno vidljivo kako zaposlenik tog Područnog ureda Mate Cebalo ne dolazi redovito na posao.

Poreznoj upravi upućen je upit za navedeni slučaj, a koja je potvrdila potvrdila kako su snošenja troškova odvojenog života, troškova najma stana, prijevoza i slično za sve državne službenike, samim time i za službenike Porezne uprave, regulirana odredbama Zakona o državnim službenicima te s tim u svezi odredbama Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike te da Sektor za poslovne procese, unutarnju reviziju i unutarnji nadzor Središnjeg ureda Porezne uprave zaprima neanonimne i anonimne prijave po kojima postupa sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Radi utvrđivanja činjenica i okolnosti mjerodavnih za ocjenu zakonitosti postupanja i rada na naprijed navedeni način postupilo se i postupa se po anonimnim prijavama protiv Mate Cebala koje, po nalogu izravno nadređenog službenika, obrađuje ovlaštena službenica Sektora za poslovne procese, unutarnju reviziju i unutarnji nadzor, navodi Portaloko.

Sukladno saznanjima kojima raspolaže Portaloko, ovom informacijom raspolaže i Ravnatelj Porezne uprave koji je unatoč svim jasno poznatim činjenicama predložio Cebala za Pomoćnika ravnatelja Porezne uprave te je u listopadu bila provedena i sigurnosna provjera kandidata Cebala.

 

Autor:portaloko.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.